Novice Kia

Zmagovalka Auto Bildovega poročila o kakovosti za 2015

18.12.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Zmagovalka Auto Bildovega poroila o kakovosti za 2015

Kia Motors se je zavihtela na najvišje mesto v Auto Bildovem poročilu o kakovosti za leto 2015 (izdaja 50/2015), ki je ocenjevalo zadovoljstvo strank, zanesljivost in dolgoletno kakovost 20 vodilnih avtomobilskih znamka na nemškem trgu. Kia je s skupno oceno 2,14 delila prvo mesto z Mazdo (na lestvici od 1 do 5 je najmanjša ocena najboljša).

Auto Bildovo letno poročilo, prvič objavljeno leta 2001, ocenjuje avtomobilske proizvajalce na osnovi 7 podatkovnih sklopov – rezultati Forsa poročila o zadovoljstvu strank (8.187 anketirancev), števila vpoklicov vozil in popravil, zadnjega TÜV poročila (skoraj 9 milijonov splošnih tehničnih pregledov), tovarniških garancij in treh kategorij, ki so jih prispevali uredniki Auto Bilda: rezultati daljših testov vozil, rezultati testov v garaži in kritične analize več kot 10.000 pisem bralcev, ki
vsako leto prihajajo za rubriko “Kummerkasten” (kolumna o agoniji).

“Naša prizadevanja so se s področij razvojno-raziskovalnih centrov, oblikovalskih studiev in proizvodnih obratov – več kot polovica novih vozil Kia, ki jih prodamo v Nemčiji, prihaja iz naše najsodobnejše tovarne na Slovaškem – razširila tudi na prodajno-servisna področja poslovanja, kjer smo naredili velikanski preskok pri prenovi zastopniške mreže in uresničitvi naše obljube o nenehnem izboljševanju kakovosti,” je rezultate komentiral Steffen Cost, izvršni direktor Kiine nemške
podružnice.

Zahvaljujoč 7-letni garanciji na celotno vozilo, ki je še vedno najdaljša evropska garancija, je Kia edini avtomobilski proizvajelec, ki je pri garanciji prejel najboljšo oceno (1). Poleg tega je Kia prejela še zelo visoko oceno za zadovoljstvo strank, število vpoklicev (niti eden ni bil v letu 2015) in se dobro odrezala v rubriki o pritožbah strank “Kummerkasten”, medtem ko nenehno prejema ocene “zelo dobro” in “dobro” pri daljših testih vozil Kia (vsaj 100.000 km).

PREDHODNA NOVICA

5 zvezdic za novega Kia Sportaga in Optimo

5 zvezdic za novega Kia Sportaga in Optimo

Nova Kia Optima in Sportage sta prejela po 5 zvezdic za varnost pri trkih, ki so jih nedavno izvedli pri neodvisnem evropskem avtomobilskem združenju Euro NCAP. Tako Optima kot Sportage sta se odlično izkazala pri zaščiti odraslih (89 % in 90 % vseh možnih točk) ter pri zaščiti otrok (86 % in 83 %).

9.12.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

GOOD DESIGN nagradil tri modele Kia

GOOD DESIGN nagradil tri modele Kia

Kia je za kar tri svoje najnovejše modele – veliki SUV Sorento, limuzina Optima in koncept Trail’ster (nastal na osnovi modela Soul) – prejela prestižne nagrade GOOD DESIGN 2015 v kategoriji prevoznih sredstev. To je drugo leto zapored, da je Kia prejela priznanja GOOD DESIGN za tri svoje modele, saj so bili lansko leto nagrajeni luksuzna limuzina Kia K900 (ponekod jo imenujejo ‘Quoris’), električni Soul EV in koncept GT4 Stinger.

6.1.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info