Novice Kia

Zmagovalec Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

17.6.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Zmagovalec Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

Električni Kia Soul je zmagovalec nedavnega rallyja Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016, kjer so na hrvaški turistični ruti tekmovala izključno električna vozila. Med skupno 32 tekmovalci iz 10 držav je zmagovalnega Soula EV vozil znani hrvaški avtomobilski novinar Ivan Cvetković iz magazina Auto motor i sport, ki je sicer skupaj s kolegom Markom Tomcem Guinnessov rekorder v varčni vožnji.

Na rallyju, katerega poslanstvo je dvigniti zavest o varovanju okolja, varčevanju z energijo in trajnostnem razvoju, se je zbrala zelo močna tekmovalna konkurenca. Poleg hrvaškega domačega superšportnika Rimac Concept One je tekmovalo več kot 20 vozil Tesla S, zraven njih pa tudi e-Mercedes, Renault Zoe in E-Beetle. Rally, dolg okrog 1.000 kilometrov, se je začel v Rovinju in svoj pot nadaljeval preko Poreča, Motovuna, Buzeta, Opatije, Senja, Starigrada, Zadra in Šibenika, s končnim ciljem v
Zagrebu na Trgu bana Jelačića.

Kia Soul, ki je zaradi ikoničnega videza predmet pozornosti, kjerkoli se pojavi, je doslej osvojil številne oblikovalske nagrade. Pogosto odlikovana pa je tudi znamka Kia kot celota. Danes sodi med vodilne na svetu pri varstvu okolja in je uvrščena na Interbrandovo lestvico 50 najbolj zelenih globalnih znamk, kar 12 Kiinih modelov je prejelo okoljski certifikat, nova generacija Kiinih motorjev pa zmanjšuje porabo goriva in znižuje emisije škodljiih izpustov. Zaradi vsega navedenega Soulov
odličen rezultat sploh ne preseneča.

Kia Soul EV, katere doseg v realnem prometu znaša okrog 150 km oziroma nekaj več kot 200 km v idealnih pogojih, je edino električno vozilo s 7-letno garancijo, ki velja za celotno vozilo (seveda tudi za baterije). Dosežek na tekmovanju Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 je le še eden v seriji uspehov, ki dokazujejo Kiino kakovost.

PREDHODNA NOVICA

Kia s svojo floto nared za EURO 2016

Kia s svojo floto nared za EURO 2016

Kia Motors bo z več sto vozili pomagala evropski nogometni zvezi UEFA pri organizaciji prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu. Slavnostna primopredaja vozil se je odvijala na stadionu Saint-Denis, pariškem predmestju ter prizorišču uvodne in finalne tekme Eura 2016, ki bo v Franciji od 10. junija do 10. julija.

1.6.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA premagala Porsche v kakovosti

KIA premagala Porsche v kakovosti

Potem ko se je Kia Motors preoblikovala v vodilno družbo v panogi na področju oblikovanja, kakovosti in tehnologije, je v teh dneh dosegla nov zgodovinski mejnik. Slovita institucija J.D. Power je Kio izbrala za prepričljivo zmagovalko svoje študije 2016 IQS (Initial Quality Study), v kateri se je uvrstila najbolje od 33 avtomobilskih znamk v ZDA.

24.6.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info