Novice Kia

Zložljivi, lahki in povsem električni skiro za t. i. mobilnost »zadnjega kilometra«

30.8.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Zloljivi  lahki in povsem elektrini skiro za t  i  mobilnost   zadnjega kilometra

Kia, ki je del avtomobilske skupine Hyundai Motor Group, je razvila nov prototip električnega skiroja. Novi model, ki temelji na konceptu, predstavljenem leta 2017 na sejmu zabavne elektronike CES, je dobil pogon na zadnje kolo, zmogljivo litijsko baterijo ter stilske prednje in zadnje luči.

Zložljivi, lahki in povsem električni skiro za t. i. mobilnost »zadnjega kilometra«
Avtomobilska skupina, ki je 5. največja na svetu, namerava v prihodnje svojim kupcem z integracijo skiroja v svoja vozila omogočiti mobilnost »prvega in zadnjega kilometra« (angl. first- and last-mile; ta pomeni začetek in konec poti, ko se potnik odpravi ali pripelje do končnega cilja). Če je skiro nameščen v vozilu, se samodejno polni z uporabo elektrike med vožnjo, kar zagotavlja nemoten zaključek potovanja.

Sprememba pogona s prednjega na zadnje kolo je ključna pri izboljšanju varnosti in stabilnosti, saj težo premakne nazaj. Poleg tega so inženirji dodali vzmetenje na prednje kolo, da so zagotovili bolj uglajejo vožnjo tudi na trših podlagah. DongJin Hyun, vodja oddelka za robotiko v skupini, je dejal: “To je skiro, ki bo lahko v prihodnje nameščen v naša vozila. Našim strankam želimo omogočiti karseda enostavno in prijetno mobilnost. Naš osebni električni skiro poskrbi za zabaven prvi in
zadnji kilometer poti, hkrati pa pomaga pri zmanjševanju gneče in onesnaženja v mestnih središčih.”

Litijska baterija (10,5 Ah) z 20-kilometrskim dosegom in hitrostjo 20 km/h
Najnovejša različica električnega skiroja prinaša litijsko baterijo z zmogljivostjo 10,5 Ah. Ta skiroju omogoča doseganje največje hitrosti 20 km/h in zadostuje za 20-kilometrski doseg z enim polnjenjem. Skiro se od konkurence razlikuje po pametnem oblikovanju, ki zaradi tristopenjskega zlaganja omogoča manjšo težo (le 7,7 kg). Uporabnost skiroja povečuje digitalni zaslon, ki prikazuje stanje baterije in hitrost; za vožnjo ponoči pa sta na skiroju nameščeni prednji in zadnji stilsko
oblikovani LED luči.

V iskanju nadaljnjega razvojnega potenciala nameravajo razvojniki v skiro vgraditi regenerativni zavorni sistem, ki bo njegov doseg povečal za 7 %. Nenehna prizadevanja, da bi strankam zagotovili učinkovito mobilnost zadnjega kilometra, se skladajo s trendi, ki jih poudarja raziskava globalnega svetovnega podjetja McKinsey & Company. Ta kaže, da bo trg »mobilnosti zadnjega kilometra (‘Last Mile Mobility’) v ZDA, Evropi in na Kitajskem do leta 2030 narastel na 500 milijard dolarjev.

<div class=”bcmsFckVideo bcmsFckVideoIframe”>
<iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”469″ src=”//www.youtube-nocookie.com/embed/7K6tMtPC6Qk?rel=0″ width=”592″></iframe>
</div>

PREDHODNA NOVICA

Ko zdruijo moi najbolji  Nina Pular in Pan Jan

Ko združijo moči najboljši: Nina Pušlar in Pan-Jan

Uspešni projekti gredo z roko v roki. Tako nekako bi lahko opisali zgledno sodelovanje med podjetjem Pan-Jan in izjemno priljubljeno pevko Nino Pušlar.

29.8.2019 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

Kia Motors razkrila ozadje nastanka novega oblikovnega krianca

Kia Motors razkrila ozadje nastanka novega oblikovnega križanca

Kia Motors je razkrila ozadje nastanka novega oblikovnega križanca Kia XCeed. V izjavah, posnetih za novi kratki film, ki ga je Kia nedavno predstavila, so člani Kiinega evropskega oblikovalskega oddelka pojasnili, kako so ustvarili novi model.

5.9.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info