Cenjene stranke obveščamo, da so zaradi izredne situacije v povezavi z izbruhom virusa COVID-19, do nadaljnjega zaprti saloni v Trebnjem in Ivančni Gorici (Servisi za nujne primere še obratujejo). Prav tako v naših poslovalnicah ne bomo izvajali tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil. Ob tem dodajamo še, da se veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil (obvezno in kasko), zaradi odloka podaljša do 16. 5. 2020, kljub temu pa vam lahko od doma uredimo podaljšanje zavarovanj. Čeprav smo zavoljo vašega in našega zdravja poslovalnici začasno zaprli, smo vam še vedno povsem na voljo preko telefona, klepetalnika na naši spletni strani, e-poštnih sporočilih in družbenih omrežjih. Več si lahko preberete tukaj.

Novice Kia

Živele izkušnje!

10.2.2020 · Borut Fakin · Avto.info

 ivele izkunje

Korejci se učijo, in to zelo hitro. To je že splošno znano in to potrjuje tudi nova generacija ceeda, ki je v primerjavi s predhodnikom ponovno močno napredoval in pokazal, da je povsem na ravni modelov s precej daljšo zgodovino in tradicijo. Pri testu karavana z bencinskim trivaljnikom v kombinaciji z ročnim menjalnikom (AF236) smo ugotovili, da lahko zadovolji potrebe večine povprečnih uporabnikov. Je namreč dovolj prostoren in v večini primerov tudi dovolj zmogljiv. Le pri porabi goriva,
ki je na testu znašala 7,8 litra na 100 kilometrov, ne blesti. Za to je tu model z 1,6-litrskim dizelskim strojem.

Močnejša različica s 100 kilovati (136 KM) ponuja celo nekaj presežkov. Obenem se odlično razume s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom DCT, ki prestavlja hitro, logično in skoraj neopazno. Zato je takšen ceed, poskočen in uglajen ter obenem ponuja udobje samodejnega menjalnika.

Na testu je v povprečju zahteval 5,9 litra na sto kilometrov oziroma skoraj dva litra manj kot brat z litrskim mlinčkom v nosu. Toda zanj je treba odšteti 2.800 evrov več, kar pomeni, da se nakup (če upoštevamo le trenutne cene goriva) izplača šele po 100 tisoč prevoženih kilometrih. A to so le številke, ki ne upoštevajo udobja in zmogljivosti, ki so na strani dizla. Za udobje, ki ga prinaša dvosklopčni menjalnik, je treba odšteti 1.200 evrov. Mi ga vsekakor priporočamo, saj je vožnja z njim
resnično prijetna.

Ni kaj, Korejci si hitro nabirajo izkušnje in jih znajo tudi s pridom uporabiti. Karavanski ceed z bogato opremo EX fresh, ki z akcijskim popustom (2.600 €) in popustom v primeru financiranja (3.700 €) stane okoli 22 tisočakov, je namreč model, ki ga v tem razredu ne gre spregledati.

PREDHODNA NOVICA

KIA   narti za prihodnost

KIA - načrti za prihodnost

28.1.2020 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

Nova platforma  novi pogoni

Nova platforma, novi pogoni

Iz korporacije Kia Motors Corporation so v teh dneh predstavili nekaj več podrobnosti o novostih, ki zadevajo plaftormo in motorje nove generacije Sorenta.

20.2.2020 · KMAG · Avto.info