Novice Kia

Zapolnitev vrzeli – na novo razviti dinamični D-AWD pogon

11.5.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Zapolnitev vrzeli     na novo razviti dinamini D AWD pogon

Od svoje predstavitve pred dvema letoma je Kia Stinger hitro postal ljubitelj množic, kar je razlog, da je Kia na nedavnem avtomobilskem salonu v New Yorku predstavila svojo najzmogljivejšo športno kombilimuzino doslej. Posebna serija Stinger GTS, omejena na le 800 primerkov, bo z na novo razvitim dinamičnim štirikolesnim pogonom (D-AWD) zapeljala na ceste in strankam ponujala še bolj športno vožnjo. S športom navdahnjenimi stilskimi elementi, ki med drugim vključujejo dele iz ogljikovih
vlaken in novo atraktivno barvo za pritegovanje še več pogledov, je omejena serija GTS namenjena avtomobilskim zanesenjakom, ki bodo stali v vrsti za vožnjo.

Zapolnitev vrzeli – na novo razviti dinamični D-AWD pogon
V kratkem času, odkar je na trgu, se je Stinger uveljavil kot pravi igralec v razredu športnih kombilimuzin, ki zaradi svojih izjemnih zmogljivosti lahko spravi v zadrego nemške tekmece. Pri tem je na novo definiral znamko Kia in njeno dojemanje pri strankah. A si je Albert Biermann, vodja raziskav in razvoja (nekdaj vodja M oddelka pri BMW-ju), ob vseh številnih pohvalah in nagradah, ki jih je Stinger prejel, prizadeval za še več. Rezultat je nova različica Stingerjevega štirikolesnega
sistema, ki so ga začinili s pravim genskim zapisom zadnjega pogona. Gre za D-AWD sistem, ki so ga razvili, da zapolni vrzel v obnašanju med Stingerjem GT s štirikolesnim pogonom (AWD) in zadnjim pogonom (RWD).

Stinger GTS bo na voljo v teh dneh, a zaenkrat le v ZDA.

PREDHODNA NOVICA

Skupina Hyundai Kia bo uporabljala tudi tehnologijo verienja blokov

Skupina Hyundai-Kia bo uporabljala tudi tehnologijo veriženja blokov

Iz korporacije KIA Motors, ki je skupaj s Hyundai Motor del avtomobilskega koncerna Hyundai Motor Group, poročajo o razvoju tehnologije, ki bo omogočala prilagajanje motornih zmogljivosti električnih vozil s pomočjo pametnih telefonov.

1.5.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Sodelovanje pri razvoju prototipov visokozmogljivih elektrinih vozil in vozil na gorivne celice

Sodelovanje pri razvoju prototipov visokozmogljivih električnih vozil in vozil na gorivne celice

Podjetji bosta do leta 2020 sodelovali pri razvoju prototipov visokozmogljivih električnih vozil in vozil na gorivne celice. Hyundai Motor Group (HMG), katere del je tudi Kia, in Rimac Automobili (Rimac) sta oznanila strateško partnerstvo, skozi katero skupina Hyundai-Kia (HMG) nadgrajuje svoja prizadevanja, da postane vodilna pri proizvodnji visokozmogljivih električnih vozil (EV) in okrepi svoj status pri izpolnjevanju programa “Čiste mobilnosti”* (angl. Clean Mobility).

15.5.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info