Novice Kia

Začetek proizvodnje novega cee’da Sportswagon

23.8.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Zaetek proizvodnje novega cee   da Sportswagon

Kiina tovarna v slovaški Žilini danes začenja s proizvodnjo novega cee’da Sportswagon, ki bo drugi letošnji novi model, ki ga proizvajajo v tej tovarni. Povpraševanje po novem cee’du Sportswagon bo po Kiinih pričakovanjih povečalo proizvodnjo v tovarni na skupno 285.000 vozil v letošnjem letu.

Prejšnja generacija cee’da SW je predstavljala več kot petino celotne proizvodnje. V Žilini so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta proizvedli 167.000 vozil in 266.000 motorjev, kar je 11% oz. 52% več kot v enakem obdobju lani.

Tako kot 5-vratni kombilimuzinski brat se tudi 5-vratni karavanski cee’d postavlja s posrečeno kombinacijo sodobno oblikovane zunanjosti, visokokavostnih materialov v notranjosti in vrhunsko uglajenostjo dveh bencinskih in dveh dizelskih motorjev.

Sportswagon med drugim ponuja impresivno praktičnost ter veliko prtljažnega prostora, saj je za prtljago na voljo 528 litrov oz. kar 1642 litrov s podrtimi zadnjimi sedeži. Kiina žilinska tovarna se med drugim pripravlja tudi na začetek trivratne različice pro_cee’d, katere proizvodnje je predvidena v začetku 2013.

PREDHODNA NOVICA

3 okoljski certifikati T  V Nord za Kiine nove modele

3 okoljski certifikati TÜV Nord za Kiine nove modele

– Trije modeli s priznanjem ISO 14040 za življenjski cikel izdelka
– 1. in 2. generacija cee’da s priznanjem ISO 14062 za okolju prijazno
oblikovanje
– Kia nagrajena zaradi minimalnega vpliva celotnega proizvodnega procesa na okolje

15.8.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Novi cee   d maksimalno varen po EuroNCAP

Novi cee’d maksimalno varen po EuroNCAP

Novi Kia cee’d je pri najnovejših preizkusnih trkih osvojil maksimalnih 5 zvezdic po EuroNCAP. 5-vratna različica je prejela visoke ocene v prav vseh kategorijah – pri zaščiti odraslih potnikov (89% vseh možnih točk), zaščiti otrok (88%) in dodatni varnostni opremi (86%).

30.8.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info