Novice Kia

Za styling Nira so poskrbeli v Kiinih oblikovalskih centrih v kalifornijskem Irvineu in korejskem Namyangu

15.1.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Za styling Nira so poskrbeli v Kiinih oblikovalskih centrih v kalifornijskem Irvineu in korejskem Namyangu

Kia je v teh dneh razkrila prve uradne risbe vsestranskega Nira – novega hibridnega HUV-a (Hybrid Utility Vehicle), ki bo prinesel novo svežino na globalnem avtomobilskem trgu praktičnih vozil za delo, šport in prosti čas (SUV).

Za styling Nira so poskrbeli v Kiinih oblikovalskih centrih v kalifornijskem Irvineu in korejskem Namyangu in združuje praktične ter estetske dobrote kompaktnega SUV-ja z vitko, aerodinamično obliko in subtilno oblikovanimi površinami.
Poudarjeno visok zadek daje temu HUVu zanimiv videz, ki ga dopolnjujejo visoko nameščene LED zadnje luči in minimalno število detajlov. Vitka bočna linija in zadnja okna poudarjajo sloko postavo, medtem ko mišičasti blatniki nudijo več prostornosti v kabini.

Novi Kia Niro je prvi model, ki bo narejen na Kiini novi ekološki platformi, zahvaljujoč svojemu novemu downsized bencinsko-električnemu hibridnemu pogonu bodo njegove emisije CO2 nižje od 90 g/km (kombinirano, na osnovi novega evropskega voznega cikla – New European Driving Cycle). Niro HUV bo doživel svetovno premiero na februarskem avtomobilskem salonu v Čikagu in bo predstavil pomemben preskok, ki ga Kia dela na področju udobnih, zabavnih vozil, ki se ponašajo z nizkimi emisijami.

Opomba: Vsi tehnični podatki, navedeni v tem sporočilu, so pričakovani podatki in so podvrženi nadaljnjim spremembam in homologaciji. Vse številke se lahko spremenijo.

PREDHODNA NOVICA

KIA predstavlja veliki premijski SUV

KIA predstavlja veliki premijski SUV

Koncept, ki je nastal v Kiinem oblikovalskem studiu v Kaliforniji, nudi veliko naprednih tehnologij – vključno z najsodobnejšo tehnologijo, namenjeno zdravju in dobremu počutju – in pelje Kiin oblikovalski jezik v novo, drznejšo smer ter nakazuje slog znamkinega prihodnjega velikega premijskega SUV-ja.

9.1.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Novi premium karavan znamke KIA

Novi premium karavan znamke KIA

V Ženevi, kjer bo letos vidnih več novosti znamke KIA, se bo predstavil tudi prvi Kiin karavan iz evropskega D segmenta (višji srednji razred), ki bo skušal pritegniti kupce, ki se po navadi odločijo za Volkswagnovega passata ali pa za kakšen podoben model drugih proizvajalcev avtomobilov.

18.2.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info