Večja moč polnjenja in cenejše polnjenje za kupce EV6

Novi električni križanec Kia EV6, ki ima največji doseg z enim ponjenjem 510 km (WLTP), bo evropskim kupcem ponujal razvejano mrežo visokozmogljivih polnilnic in integriran način plačevanja. Družba Kia bo kot ena solastnic mreže IONITY uporabnikom omogočala nižje cene polnjenja v edini vseevropski mreži, ki trenutno ponuja zelo hitre polnilnice z močjo 350 kW.

Polnjenje EV6 z 10 % na 80 % v 18 minutah, za 100 km dosega za manj kot 4,5 minute
Ena od mnogih visokotehnoloških funkcij modela Kia EV6 je možnost 800-voltnega polnjenja baterij, ki je prvič v tem razredu na voljo z visoko močjo. Na polnilnicah IONITY je potrebnih 18 minut za polnjenje baterije z 10 % na 80 %, manj kot 4 minute in pol polnjenja pa zadostujejo za 100 kilometrov vožnje.

Več kot 400 zelo hitrih polnilnic v 24 evropskih državah
Kiino partnerstvo z mrežo polnilnic IONITY, katere solastnik je tudi Kia, kupcem omogoča dostop do več kot 400 polnilnic v 24 evropskih državah, polnilna mesta pa so v široko razvejani mednarodni mreži postavljena na vsakih 120 kilometrov. V Sloveniji so trenutno štiri polnilna mesta (Koper, Ilirska Bistrica, Smednik, Dobrenje Vzhod).

Jason Jeong, predsednik Kia Europe, je komentiral: “Naše partnerstvo z IONITY je bistveni del naših načrtov, da električna vozila postanejo dostopnejša možnost, ter prihoda na trg kar 11 modelov do leta 2027. Zanesljiva infrastruktura, ki podpira naša visokozmogljiva vozila, je ključna pri opogumljanju še več ljudi, naj preklopijo na električno mobilnost. Kombinacija Kiinega vrhunskega vozila EV6 z dolgim dosegom in dostopa do široke mreže IONITY na novo bogati uporabniško izkušnjo za
električna vozila z ugodnostmi, kot so brezskrbno potovanje z enostavnim dostopom do razvejane mreže polnilnic, enostaven način plačevanja, nizke cene elektrike in najbolj pomembna stvar – zelo hitro polnjenje.”

Mrežo polnilnic IONITY, ki uporablja vodilni evropski polnilni standard CCS (Combined Charging System), napajajo 100-odstotno obnovljivi viri energije. Tako lahko vozniki električnih vozil vozijo ne le brez izpustov, temveč tudi ogljično nevtralno. Voznikom novega električnega vozila Kia EV6 so IONITY polnilna mesta vidna v navigacijskem mestu med dinamičnimi zanimivimi točkami (t.i. POI), ki v realnem času kažejo stanje razpoložljivosti. Uporabniki lahko nato uporabijo aplikacijo Kia Charge,
s katero lahko enostavno opravijo plačevanje javnega polnjenja.

Kupci EV6 imajo nižjo ceno kilovatne ure
Kia bo za zadovoljitev potreb vseh uporabnikov ponujala dva paketa. Vstopni paket, ki bo na voljo kasneje letos, bo stal le 4,5 EUR mesečno in bo uporabnikom ponujal nizko ceno 0,52 EUR/kWh v primerjavi z 0,79 EUR/kWh, ki je trenutno na voljo pri večini javnih polnilnic. Drugi paket (Power), ki bo na voljo z majem, je namenjen pogostejšemu polnjenju, saj za mesečno naročnino 13 evrov nudi polnjenje po ceni 0,29 EUR/kWh. Še ena prednost za kupce je aplikacija Kia Charge – ta omogoča dostop ne
le do mreže IONITY, temveč tudi do Kiinega partnerja Digital Charging Solutions (DCS), ki ima po Evropi približno 205.000 polnilnih mest, vključno s priključki AC in DC. Uporabniki vsa polnjenja plačujejo na enem računu in popolnoma transparentno.

Začenjajo se prednaročila EV6, prve izdobave v zadnjem četrtletju letos
Vsi kupci novega EV6 bodo do konca leta 2022 prejeli brezplačno enoletno naročnino na paket IONITY ‘Power’. V nekaterih državah, v katerih se že aprila začenjajo predrezervacije EV6  za različici Base in GT Line, bodo kupci dobili še enoletno naročnino na Kia Charge* in vavčer za polnjenje. Enaka ponudba bo brezplačno na voljo vsem tistim, ki bodo do konca leta 2022 potrdili naročilo različice EV6 GT.

*Paketa Plus ali Advanced

Podobne objave