Novice Kia

Udobna izbira

1.7.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Udobna izbira

Zdaj je že jasno, da je Kia s svojimi izdelki dohitela in v določenih primerih celo prehitela nekatere dalj časa priznane znamke. To smo za sportage ugotovili tudi na našem velikem primerjalnem testu PRIMA, kjer je slabi uvrstitvi botrovala le finančna plat. Sportage je namreč sodoben, prostoren in kakovostno izdelan avtomobil, ki ponuja tudi dobro lego na cesti. Vedeti morate le, kaj potrebujete oziroma želite, saj je na voljo širok nabor različic.

Ena od teh vključuje kombinacijo 1,7-litrskega turbodizla, pogona na sprednji kolesi in sedemstopenjskega menjalnika. Gre za močnejšo različico tega stroja (high power), ki namesto osnovnih 85 zmore konkretne 104 kilovate (141 KM namesto 116 KM) in 340 Nm največjega navora ter s tem zadovolji skoraj na vseh področjih. Bolj zahtevne lahko zmoti le zaspanost oziroma t. i. turbo luknja pod dva tisoč vrtljaji na minuto.

Kombinacija z dvosklopčnim menjalnikom je namenjena vsem, ki želijo udobje, a ne potrebujejo terenskih zmogljivosti, saj je na voljo le s pogonom na sprednji kolesi.

Od tam naprej je avtomobil namreč več kot dovolj živahen in hiter, vsaj za večino uporabnikov. Druga manjša graja gre menjalniku, ki sicer prestavlja hitro in logično, a malce pozno zagrabi, predvsem pri prestavljanju v vzvratno prestavo. To je moteče zlasti pri manevrih, ko želimo hitro obrniti v kakšni ozki ulici, saj se prvi trenutek ne zgodi nič, nato pa avto živčno skoči. Toda to je hiba številnih dvosklopčnih menjalnikov.

Vožnja s takšnim sportagom je torej udobna, saj nam ni treba prestavljati, zaradi podkrepljene konjenice pa je hitra. A to za seboj potegne ne ravno vzorno porabo. Naše testno povprečje je znašalo 7,6 litra na 100 kilometrov, z nekaj truda ga je mogoče spustiti pod sedmico. Gre torej za avtomobil z veliko vrlinami in le nekaj hibami, med katere lahko tudi tokrat uvrstimo ceno po ceniku, kar močno popravi akcija, s katero si ga lahko zagotovite za nekaj manj kot 26 tisočakov.

PREDHODNA NOVICA

Kia etrto leto zapored najbolje ocenjena znamka v tudiji J D  Power

Kia četrto leto zapored najbolje ocenjena znamka v študiji J.D. Power

Kia je po rezultatih študije J. D. Power IQS 2018 o začetnem zadovoljstvu strank v ZDA že četrto leto zapored osvojila naslov nepremijske znamke z najmanj prijavljenimi okvarami (72 okvar na 100 vozil). Lastniki vozil Kia so v prvih 90 dneh lastništva prijavili manj okvar kot lastniki vseh ostalih neluksuznih znamk v ZDA.

29.6.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Dvojec Hyundai Kia krepi sodelovanje z Baidujem pri tehnologijah povezljivosti

Dvojec Hyundai-Kia krepi sodelovanje z Baidujem pri tehnologijah povezljivosti

Skupina Hyundai Motor Group (HMG), katere del sta južnokorejska velikana Hyundai in Kia, in kitajski Baidu sta naznanila podpis sporazuma o razvoju interneta vozil (IoV, angl. Internet of Vehicles), s čimer sta izrazila namero krepitve sodelovanja pri razvoju naslednje generacije avtomobilskih povezljivostnih tehnologij.

16.7.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info