Novice Kia

Tri GOOD DESIGN nagrade za Kiine modele

9.1.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Tri GOOD DESIGN nagrade za Kiine modele

Kia Motors je nedavno prejela prestižne nagrade GOOD DESIGN za svoje tri najnovejše modele – luskuzna limuzina Kia K900 (ponekod jo tržijo kot ‘K9’ ali ‘Quoris’, ni naprodaj v Evropi), električni križanec Soul EV in konceptno vozilo GT4 Stinger, in sicer v kategoriji ‘prevoz’.

Žirija GOOD DESIGN, ki jo sestavljajo neodvisni strokovnjaki s področja oblikovanja, oblikovalske industrije in medijev, je kiine modele nagradila na osnovi različnih kriterijev – inovativno oblikovanje, nove tehnologije, oblika, materiali, gradnja, zasnova, delovanje, uporabnost, energijska učinkovitost in skrb za okolje.

Soon-Nam Lee, podpredsednik maketinga pri Kia Motors Corporation, je ob tem dejal, “Te tri nagrade GOOD DESIGN zaključujejo zelo uspešno leto za Kiin oblikovalski tim, ki je v zadnjih letih za svoje najnovejše modele pobral številne nagrade. Soul EV in GT4 Stinger sodita med najbolj privlačne modele, ki smo jih kdajkoli naredili, K900 pa se postavlja s klasičnim, a modernim slogom in najnovejšo podobo luksuza. Nagrade GOOD DESIGN pričajo o stalnosti naše oblikovalske odličnosti.”

Kiin oblikovalski tim je od leta 2006, ko ga je prevzel Peter Schreyer, prejel številne oblikovalske nagrade za svoje presenetljivo in inovativno delo, ki je nedvomno pomembno prispevalo h Kiini izjemni globalni rasti v zadnjih letih.

Nagrade GOOD DESIGN, ki jih vsako leto podeljujejo od leta 1950, nagrajujejo oblikovalsko odličnost v 25 kategorijah. Oblikovalci in proizvajalci iz več kot 30 držav so dobitniki GOOD DESIGN nagrad, ki so v preteklih letih zajemale vse od sponk za papir do letala Boeing 787 Dreamliner in Nasinega vesoljskega plovila.

PREDHODNA NOVICA

Novi Sorento z okoljskim certifikatom T  V Nord

Novi Sorento z okoljskim certifikatom TÜV Nord

Novi Sorento, ki so ga prvič predstavili oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu, je postal Kiin zadnji model, ki je prejel mednarodno priznan certifikat za svoj vpliv na okolje tekom svoje celotne življenjske dobe.

12.12.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA v letu 2014 v Evropi proizvedla ve vozil kot kdajkoli prej

KIA v letu 2014 v Evropi proizvedla več vozil kot kdajkoli prej

Kia Motors Slovakia je v letu 2014 letu podrla evropski proizvodni rekord, saj je proizvedla več kot 323.000 vozil (3% več kot v letu 2013). Poleg tega so v tej slovaški tovarni v Žilini proizvedli še 493.000 motorjev, kar prav tako predstavlja nov rekordni dosežek.
 

20.1.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info