Novice Kia

Telluride svetovni avto leta, e-Soul svetovni urbani avto

15.4.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Telluride svetovni avto leta  e Soul svetovni urbani avto

Kia je velika zmagovalka izbora Svetovni avto leta 2020 (World Car Awards), saj je njen model Telluride zmagal v krovni kategoriji in tako postal ‘svetovni avto leta’, model e-Soul pa je osvojil naziv ‘svetovni urbani avto’.

Kia Telluride je žirija nagradila zaradi njegovega izrazitega dizajna in impresivne praktičnosti. Naslov svetovnega avta leta (World Car of the Year) predstavlja najnovejšo lovoriko za vozilo, ki je od lansiranja leta 2019 prejelo že več kot 70 nagrad. Veliki SUV je bil med drugim okronan za severnoameriškega terenca leta in SUV leta po izboru uglednega ameriškega medija MotorTrend. Popolnoma električni e-Soul (v ZDA ga imenujejo Soul EV) je po mnenju žirije idealen mestni avto, ki združuje
ničelne izpuste in impresiven doseg na elektriko v kompaktni karoseriji, ob tem pa se lahko pohvali z drznim dizajnom in izjemno praktičnostjo.

“Vsi pri Kii smo počaščeni, da smo prejeli ne le eno, temveč dve nagradi žirije za svetovni avto leta,” je povedal Thomas Schemera, izvršni podpredsednik in vodja produktnega oddelka pri Kia Motors Corporation. “To je eno najtežjih tekmovanj v globalni avtomobilski industriji, kar dokazuje, da sta Telluride in e-Soul zares izjemni vozili. Ti nagradi sta dokaz talenta in naporov ekipe iz celega sveta, ki ustvarja privlačna, visokokakovostna in praktična vozila, ki jih vozniki ljubijo.”

Zmagovalce tekmovanja Svetovni avto leta izbira 86-članska mednarodna žirija zelo izkušenih in uglednih novinarjev, ki prihajajo iz 24 držav iz celega sveta. Kia Telluride, ki je na voljo v Severni Ameriki in na še nekaterih drugih trgih (Evrope ni med njimi), svojo mogočno oblikovano zunanjost združuje s prostorno, praktično in visokokakovostno kabino, ki lahko sprejme do 8 potnikov. Oborožen s številnimi naprednimi tehnologijami, 4-kolesnim pogonom in asistenčnimi sistemi je Telluride
idealen za družinske avanture na cesti in izven nje.

Križanec e-Soul, ki je že naprodaj v Sloveniji, prinaša zmogljiv električni pogon z baterijskim sklopom z zmogljivostjo 64 ali 39,2 kWh. Nenavadnež, ki lahko z enim polnjenjem prevozi do 452 kilometrov (različica 64 kWh; WLTP kombinirani cikel), voznikom nudi večji doseg kot večina precej dražjih električnih vozil, zato je idealen tako za urbano kot tudi podeželsko okolje. Napredne tehnologije za povečanje dosega, med drugim tudi regenerativno zaviranje, zagotavljajo voznikom maksimalen doseg
z enim polnjenjem. 

PREDHODNA NOVICA

KIA podaljala veljavnost garancije

KIA podaljšala veljavnost garancije

Ker se v zadnjih dneh veliko vprašanj navezuje na Kiino 7-letno garancije oz. na njeno veljavnost v času epidemije COVID-19, vas obveščamo, da je Kia podaljšala veljavnost garancije.

9.4.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA Motors za boj proti COVID 19 Slovaki donirala ve kot 375 000

KIA Motors za boj proti COVID-19 Slovaški donirala več kot 375.000 €

Donacija je bila opravljena na posebni slovesnosti, kjer je Kyong Jae Lee, predsednik Kia Motors Slovakia, predal ček Richardu Sulíku, namestniku premierja in gospodarskemu ministru Slovaške. Donacija je namenjena nakupu medicinskih naprav, ki jih potrebujejo oboleli za koronavirusom, ter za nabavo osebne zaščitne opreme za zdravstveno osebje in starejše prebivalce žilinske regije.

17.4.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info