Novice Kia

Stonic februarja najbolje prodajani model v Sloveniji

3.3.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Stonic februarja najbolje prodajani model v Sloveniji

Potem ko je Kiin kompaktni križanec Stonic lansko leto zmagoslavno zaključil kot najbolje prodajani model med fizičnimi kupci na Hrvaškem, so njegove prednosti bolj množično prepoznali tudi kupci v Sloveniji. Tako je Stonic februarja letos s skupno 83 prodanimi primerki postal najbolje prodajani model med fizičnimi kupci v Sloveniji in za sabo pustil Renaultova predstavnika Capturja (80 prodanih vozil) in Clia (74 prodanih vozil).

Kia je sicer februarja prodala 206 vozil, kar je izjemen izid glede na to, da so se prodajni saloni po Sloveniji odprli šele 15. februarja. O rastočem zanimanju za Stonica priča podatek, da so v prvih dveh mesecih lanskega leta prodali 123 primerkov, letos pa v zgolj 14 dneh že 113. Tudi sicer je za Kio v Sloveniji zelo uspešno obdobje, saj je bilo v lanskem letu prvič registriranih kar 2.460 vozil Kia. V »koronskem« letu, ki je precej skrčilo slovenski avtomobilski trg (- 27 %), je med 20
najbolje prodajanimi znamkami edino Kia zabeležila rast prodaje v primerjavi z letom prej (+10,5 %).

Razlogov za Stonicovo priljubljenost pri kupcih v Sloveniji je kar nekaj, med njimi pa so poglavitni moderen in večkrat nagrajen dizajn, varnostno in udobnostno bogata serijska oprema, širok nabor dodatne opreme, 7-letna tovarniška garancija, ki velja za celotno vozilo ter dejstvo, da Stonic sodi v trenutno najbolj vroč avtomobilski razred kompaktnih SUV vozil in oblikovnih križancev (B-SUV).

PREDHODNA NOVICA

Rabljen Kia Ceed najbolje ohranja vrednost v svojem razredu

Rabljen Kia Ceed najbolje ohranja vrednost v svojem razredu

Kia Ceed je po napovedi priznanega nemškega podjetja za tržne raziskave Bähr & Fess ocenjen kot ‘velikan’ preostale vrednosti leta 2025.

27.2.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kia januarja v Evropi skupno prodala 33 971 vozil

Kia januarja v Evropi skupno prodala 33.971 vozil

Kia je januarja dosegla svoj zgodovinsko največji tržni delež na evropskem avtomobilskem trgu. Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) se je Kiin evropski tržni delež januarja letos povzpel na 4 %, medtem ko je v letu 2020 znašal 3,5 %.

6.3.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info