Novice Kia

Stabilna dobaviteljska veriga in večja dodana vrednost z ustvarjanjem celotnega cikla virov

25.11.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Stabilna dobaviteljska veriga in veja dodana vrednost z ustvarjanjem celotnega cikla virov

Družba Kia Motors je kot del skupine Hyundai Motor Group (HMG) s podjetjem SK Innovation Co. dosegla dogovor o sodelovanju pri razvoju trajnostnega ekosistema za baterije električnih vozil (EV), ki so ključne za prihodnost mobilnostne industrije. Partnerja sta predstavila načrt sodelovanja na različnih poslovnih področjih, ki zadevajo industrijo baterij EV, vključno z načini prodaje, servisiranja, ponovne uporabe in predelave baterij.

Stabilna dobaviteljska veriga in večja dodana vrednost z ustvarjanjem celotnega cikla virov
Sodelovanje izhaja iz potrebe obeh strani po ustvarjanju verige vrednosti baterije in po krepitvi okoljske sprejemljivosti poslovnih operacij, ki pokrivajo celoten življenjski cikel EV baterij.

Za razliko od obstoječih sodelovanj med ponudniki mobilnosti in proizvajalci baterij, ki so osredotočeni na dobavo baterij, ima sodelovanje sestrske naveze Hyundai-Kia in podjetja SK za cilj cikel uporabe baterije, za katerega se uporablja izraz Baterija kot storitev (BaaS – Battery as a Service), ki vključuje najem storitve. Tako bi se precej razširilo sodelovanje med ponudnikom mobilnostnih rešitev in ponudnikom baterij.

Partnerja nameravata okrepiti stabilnost dobaviteljske verige baterij in ustvariti celoten cikel virov od predelave do proizvodnje, zmanjšati emisije ogljika, optimizirati dizajn baterije in EV-jev in ponovno uporabo baterij ter ustvarjati sinergije. Ob začetku sodelovanja sta partnerja osredotočena na začetni postopek zbiranja in preverjanja baterijskega sklopa Kiinega električnega modela Niro EV. Sodelujoči pri projektu trenutno iščejo rešitve, ki lahko maksimalno povečajo vrednost in
okoljsko prijaznost EV baterij. Te vključujejo ponovno uporabo baterij, ki niso več uporabne v vozilih, za različne namene, kot so na primer sistemi shranjevanja energije (ESS – Energy Storage Systems, ter recikliranje baterij, ki izloča ekonomsko vredne kovine, kot so litij, nikelj in kobalt.

Krepitev konkurenčnosti na področju ponovne uporabe baterij v eri električnih vozil
Te inovacije bodo po predvidevanjih povečale vrednost in konkurenčnost industrije recikliranja baterij, ki bo steber nove ere električnih vozil.
Nadalje bosta Kia in SK Innovation združila svojo poslovno infrastrukturo in razširila zmožnosti svojih različnih dejavnosti, s čimer bosta okrepila konkurenčnost na področju ponudbe baterij in pospešila rast s tem povezanih sektorjev.

“Kiino sodelovanje s SK Innovation, dobaviteljem baterij prvega ranga za našo električno globalno modularno platformo (E-GMP), ki bo predstavljena leta 2021, označuje kritičen prvi korak pri maksimiziranju sinergij med mobilnostnim podjetjem in proizvajalcem baterij,” je dejal Youngcho Chi, predsednik in vodja inovacij pri HMG. “Pričakujemo, da bo to sodelovanje igralo zelo pozitivno vlogo pri krepitvi naše konkurenčnosti na področju mobilnosti in pri obogatitvi okolju prijaznejših
električnih vozil.”

“Sodelovanje skupine Hyundai-Kia, ki je med najbolj rastočimi na področju električnih vozil na globalnem trgu, in SK Innovation, ki ima napredne tehnologije na področju razvoja in recikliranja baterij, je zelo pomembno, saj smo združili moči pri sodelovanju na področju celotnega cikla EV-jev,” je povedal Dongseob Jee, predsednik baterijskega oddelka pri SK Innovation. “Podjetji bosta ustvarili brezhiben sistem, ki bo raziskoval nove poslovne priložnosti na celotnem področju vrednosti verige
baterij.”

Skupina Hyundai-Kia bo še naprej širila sodelovanje z globalnimi igralci s področja baterij, da lahko odkrije nove poslovne priložnosti in izboljša tehnologijo
Poleg sodelovanja s SK Innovation si Kia prizadeva zagotoviti in odpreti nove trge skozi sodelovanje z globalnimi igralci, specialisti za ponovno uporabo baterij, kot so npr. Korea Hydro & Nuclear Power Co., Wärtsilä, OCI in Hanwha Solutions. Skupina HMG namerava s pomočjo sodelovanja s SK Innovation Co. temeljito okrepiti svojo tehnološko konkurenčnost s tehnologijo in infrastrukturo ter razširiti svoja področja poslovanja.

PREDHODNA NOVICA

NASLEDNJA NOVICA

Kaj je na voljo izven Evrope

Kaj je na voljo izven Evrope?

Kia Motors Corporation je v letu 2019 skozi svojo globalno mrežo preko 5.000 zastopnikov prodala 2,77 milijona vozil kupcem iz več kot 180 držav sveta. Na tako številnih trgih, ki se pogosto močno razlikujejo glede na potrebe kupcev, zakonodajo in zakonske zahteve, Kia nudi širok nabor modelov – med njimi je tudi veliko takih, ki v Evropi niso na voljo.

28.11.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info