Novice Kia

Sportage sestavlja dve tretjini proizvodnje v Žilini

17.8.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Sportage sestavlja dve tretjini proizvodnje v  ilini

V Kiini evropski tovarni proizvedli rekordnih 177.900 vozil in več kot 318.000 motorjev
V prvi polovici 2016 je Kiina evropska tovarna delala s polno zmogljivostjo. V tem rekordnem obdobju so v slovaški tovarni proizvedli 177.900 vozil, kar predstavlja 4,7-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani. Prav tako je povečana proizvodnja motorjev – do konca junija so jih našteli več kot 318.000.

Kia Sportage prvouvrščeni v raziskavi J.D. Power o zanesljivosti vozil
Novi Sportage je bil najpogostejši model na tekočih trakovih, saj so jih v prvih šestih mesecih po vsej Evropi registrirali 56.126. Zelo priljubljeni SUV iz Žiline je še posebej izpostavljen očem javnosti zaradi nedavnega 1. mesta v študiji zanesljivosti slovitega podjetja J.D. Power za leto 2016 ter nedavnega dosežka ‘nič okvar’ v 100.000-kilometrskem vzdržljivostnem testu nemške revije Auto Motor und Sport.

“Zelo sem vesel, da lahko sporočim, da Kia Motors Slovaška še naprej povečuje svojo proizvodnjo. Vozila, ki jih proizvajamo v naši tovarni v Žilini, s svojo kakovostjo, oblikovanjem in varnostjo, zadostujejo visokim evropskim standardom. Novi Sportage, večkratni prejemnik različnih priznanj, je po vsej Evropi postal še bolj priljubljen od svojega predhodnika. Moja zahvala gre vsem zaposlenim v tovarni, ki s svojo pridnostjo in trdim delom vsak dan odločilno prispevajo k visoki kakovosti vozil
Kia,” je komentiral Eek-Hee Lee, predsednik in direktor Kia Motors Slovaška.

Sportage sestavlja dve tretjini proizvodnje v Žilini
Četrta generacija Kia Sportaga je hitro nadaljevala tam, kjer je ostal uspešni predhodnik. Sedanja različica najbolje prodajanega SUV modela je najbolj priljubljeno vozilo iz te slovaške tovarne, saj predstavlja kar 64 % celotne proizvodnje in tretjino Kiine letošnje prodaje v Evropi.

Družina cee’d (kombilimuzinska in karavanska različica) predstavlja 28 %, medtem ko enoprostorec Venga sestavlja preostalih 8 % polletne proizvodnje. Vozila, ki jih proizvajajo v Žilini, sestavljajo 59 % Kiine prodaje v Evropi v prvih šestih mesecih letošnjega leta. Najpomembnejši trgi za Kiino edino tovarno v Evropi so Velika Britanija (15 %), Nemčija (9 %), Španija (8 %) in Italija (8 %).

Proizvodnja motorjev je prav tako dosegla odlične rezultate v prvem polletju, saj je bilo proizvedenih več kot 318.000 motorjev. To predstavlja več kot 11-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani. Dizelski motorji so predstavljali 54 % celotne količine, najbolj priljubljen pa je bil 1.7 CRDi motor, ki poganja večino Sportagev. Trenutno več kot  polovico motorjev, ki jih proizvedejo, izdobavljajo sestrskemu podjetju – Hyundaijevi tovarni v čeških Nošovicah.

7-letna Kiina kakovost
7-letna Kiina kakovost, ki odlikuje celotno Kiino modelno paleto, vključuje 7-letno mobilno jamstvo, 7-letno brezplačno posodabljanje zemljevidov (za modele s tovarniškimi vgrajenimi navigacijskimi sistemi) in Kiino znano 7-letno tovarniško garancijo (oz. do 150.000 prevoženih kilometrov – prva 3 leta brez omejitve prevoženih kilometrov).

PREDHODNA NOVICA

Iemo Kio  ki ima ve kot 250 000 prevoenih kilometrov in je preivela marsikaj in e nima dovolj

Iščemo Kio, ki ima več kot 250.000 prevoženih kilometrov in je preživela marsikaj in še nima dovolj

Kia Motors Slovenija v nagradni igri išče Kio, ki ima več kot 250.000 prevoženih kilometrov, je preživela marsikaj in še nima dovolj. Iščemo Kio z največ kilometri. Pomagajte nam pri iskanju. Vkolikor ste vi ali nekdo, ki ga poznate, prevozili veliko kilometrov s Kio, vas izzivamo, da se pridružite nagradni igri Retro Kia!

12.8.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Optima  Sorento in Sedona zmagovalci razredov

Optima, Sorento in Sedona zmagovalci razredov

Kiini modeli Optima, Sorento, Soul in Sedona, ki se na nekaterih trgih prodaja kot Grand Carnival, so v nedavni študiji J.D. Power APEAL o avtomobilskih zmogljivostih, izvedbi in videzu zmagali v svojih razredih. Velika štirikratna zmaga je Kio postavila na 3. mesto med vsemi neluksuznimi znamkami, kar je velik skok v primerjavi s 7. mestom iz leta 2015.

23.8.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info