Novice Kia

Skupina Hyundai-Kia ne bo več (zgolj) avtomobilski proizvajalec

28.11.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Skupina Hyundai Kia ne bo ve  zgolj  avtomobilski proizvajalec

Kia in njena krovna skupina Hyundai Motor Group (HMG) sta v zadnjih letih doživeli precej sprememb. Odkar je Chung Euisun postal podpredsednik skupine HMG, ki ima pod svojim okriljem sestrski znamki Kio in Hyundai ter dobavitelja za prvo vgradnjo in originalne nadomestne dele Mobis, je Kia doživela številne spremembe.

Prevelike proizvodne zmogljivosti avtomobilskih proizvajalcev
Gospod Chung, ki je bil na čelu Kie od leta 2005 do 2009, ko je prevzel trenutni položaj podpredsednika HMG, je na nedavnem srečanju z zaposlenimi izrazil skrb avtomobilske industrije glede prevelikih proizvodnih zmogljivosti. Po vsem svetu letne proizvodne zmogljivosti te dokaj konzervativne industrijske panoge namreč presegajo prodajo za kar 25 milijonov vozil, kar po njegovem mnenju pomeni, da bodo mnogi v težkem boju prihodnje mobilnosti propadli. “Tako pri tem sploh ne gre za proizvodnjo
lepih vozil,” meni Chung in dodaja: “Zato je za nas pomembno, da strankam poleg vozil ponudimo inovativne storitve in rešitve.”

Skupina Hyundai-Kia ne bo več (zgolj) avtomobilski proizvajalec
49-letni Chung, ki je kot edinec tudi edini naslednik večinskega lastnika in direktorja Chung Mong-kooja in vnuk ustanovitelja konglomerata HMG, Chung Ju-yunga, je tudi povedal, da bodo avtomobili predstavljali približno 50 odstotkov portfelja skupine, zasebna zračna plovila približno 30 odstotkov, preostalih 20 odstotkov pa bo predstavljala robotika. To pomeni, da skupina v bližnji prihodnosti ne bo več avtomobilski proizvajalec, temveč ponudnik mobilnostnih storitev (Mobility Service
Provider). Zato skupina po njegovem mnenju potrebuje še več drastičnih sprememb, ki se bodo morale odražati skozi boljše rezultate. “Menim, da je učinkovitost najpomembnejši dejavnik dela,” je dejal Chung in dodal: “Skupina mora ustvarjati dobiček ob izpolnjevanju številnih obveznosti. Zato moramo biti pri svojem delu učinkoviti in okretni.”

Sproščena korporativna kultura
Spremembe je doživela tudi korporativna kultura, na primer skozi opustitev predpisanega načina oblačenja in vpeljavo poenostavljenega plačnega sistema. Vodilni možje HMG so med drugim poenostavili različna poročila, ki so poleg tega postala tudi bolj aktualna. Gospod Chung je o tem dejal: “Sovražim zapletene postopke poročanja in ne želim zapletenih razlag, okrašenih z nepotrebno PowerPoint predstavitvijo,” ter dodal, da želi, da njihovi zaposleni nadaljujejo z enostavnim načinom podajanja
informacij. Chung je na sproščenem druženju z zaposlenimi tudi dejal: “Skupina je doživljala spremembe vse od svojega nastanka, a menim, da so se v zadnjih 10 letih upočasnile. Trendi na globalnih trgih se hitro spreminjajo, mi pa smo bili pri spreminjanju sebe počasni. Zato moramo izvesti drastične spremembe, ki morajo biti usmerjene k doseganju boljših rezultatov.”

PREDHODNA NOVICA

XCeed prejel prestino nagrado    Zlati volan

XCeed prejel prestižno nagrado ‘Zlati volan’

Kiin novi urbani križanec XCeed je nedavno prejel priznanje Zlati volan (Das Goldene Lenkrad), ki se pogosto omenja kot najpomembnejša nemška avtomobilska nagrada. XCeed je osvojil nagrado v kategoriji “Najboljši avto za manj kot 35.000 EUR”, ki jo vsako leto podeljujeta Auto Bild in Bild am Sonntag.

23.11.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

V letu 2020 pri nas priakujemo kar nekaj novosti

V letu 2020 pri nas pričakujemo kar nekaj novosti

Kia bo v naslednjem letu v Sloveniji predstavila precej novosti. Skupno bo v letu 2020 k nam zapeljalo 9 novih ali izboljšanih različic modelov, med katerimi bo največja novost pomladni prihod povsem novega Sorenta.

14.12.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info