Novice Kia

Skupina Hyundai-Kia bo uporabljala tudi tehnologijo veriženja blokov

1.5.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Skupina Hyundai Kia bo uporabljala tudi tehnologijo verienja blokov

Iz korporacije Kia Motors, ki je skupaj s Hyundai Motor del avtomobilskega koncerna Hyundai Motor Group, poročajo o razvoju tehnologije, ki bo omogočala prilagajanje motornih zmogljivosti električnih vozil s pomočjo pametnih telefonov. Gre za prvo tovrstno inovacijo v avtomobilski industriji, ki bo uporabnikom omogočala, da s pomočjo aplikacije za pametne telefone po svojih željah prilagajajo osnovne funkcije vozila.

Prilagajanje 7 funkcij s pomočjo mobilnika
Vozniki bodo novo tehnologijo lahko uporabljali za prilagoditev 7 funkcij, ki so npr. največji navor, vžig motorja, pospešek in zmanjševanje hitrosti, zmožnost regenerativnega zaviranja, omejitev najvišje hitrosti, odzivnost in poraba energije pri uporabi klimatske naprave. Ker električna vozila nenehno povečujejo svoj tržni delež, zlasti na področju rent-a-car vozil ali car-sharinga, bo nova tehnologija omogočila voznikom uporabo njihovih prednastavitev v kateremkoli električnem vozilu – v
poljubnem vozilu se bodo lahko vozili z naloženim profilom s strežnika. Aplikacija z analizo preostale razdalje in zahtevane porabe energije nudi optimizirane nastavitve za nastavljeni končni cilj. Prav tako omogoča bolj športno vožnjo s predlaganimi personaliziranimi nastavitvami zmogljivosti.

Uporabnik lahko nastavitve deli na spletu, informacije o njem pa so zaščitene
Uporabniki bodo lahko na spletu delili svoje nastavitve ali uporabljali nastavitve drugih uporabnikov. Lahko bodo tudi uporabljali predlagane tovarniške nastavitve glede na razmere na cestah – od podeželskih cest do mestnega središča ali gorskih poti. Skupina Hyundai-Kia bo uporabljala tehnologijo veriženja blokov (t.i. blockchain), ki bo skrbela za varnost podatkov med nalaganjem uporabnikovih podatkov in deljenjem le-teh na strežniku. Med postopkom nalaganja in deljenja osebnih nastavitev
sistem šifrira glavne parametre v mreži veriženja blokov z ustvarjanjem novih podatkovnih blokov ter jih shranjuje v podatkovnem skladišču, ki preprečuje nepooblaščen vpogled. Tehnologija prilagajanja zmogljivosti vozila s pomočjo pametnih telefonov je možna zaradi značilnosti električnih vozil skupine Hyundai-Kia, ki so različna od običajnih vozil z motorji z notranjim zgorevanjem. Vozila z ničelnimi emisijami ponujajo edinstveno svobodo pri prilagajanju osebne izkušnje, saj zaradi svojega
delovanja ne puščajo ogljičnega odtisa. Zato električna vozila voznikom puščajo več manevrskega prostora pri uporabi tovrstne tehnologije.

“Ker namerava koncern Hyundai Motor Group do leta 2025 na trgu predstaviti 44 okolju prijaznejših vozil, med katerimi bo kar 23 električnih, vidimo potencial v tehnologijah in storitvah za vozila brez motorjev z notranjim zgorevanjem,” je o tem povedal raziskovalec JeongSoo Eo iz koncerna Hyundai Motor Group. “Z razvojem tehnologije mobilnosti nove paradigme, kot je ta, bomo nadaljevali z izboljševanjem uporabniške izkušnje električnih vozil, prilagojenih posameznikovim željam.”

Tehnologija v prihodnje na voljo v vozilih Kia in Hyundai
Uporaba te tehnologije v vozilih sestrske naveze Kia-Hyundai je predvidena že za bližnjo prihodnost.

PREDHODNA NOVICA

KIA predstavlja K3 in prikljuno hibridni K3

KIA predstavlja K3 in priključno-hibridni K3

Kia Motors je na avtomobilskem salonu v Šanghaju predstavila model Kia K3 in njegovo priključno-hibridno različico K3 Plug-in Hybrid. Najnovejša različica limuzine srednjega razreda je oblikovana in razvita izključno za kitajski trg, kjer za razliko od Evrope prevladujejo limuzine.

18.4.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Zapolnitev vrzeli     na novo razviti dinamini D AWD pogon

Zapolnitev vrzeli – na novo razviti dinamični D-AWD pogon

Posebna serija Stinger GTS, omejena na le 800 primerkov, bo z na novo razvitim dinamičnim štirikolesnim pogonom (D-AWD) zapeljala na ceste in strankam ponujala še bolj športno vožnjo. S športom navdahnjenimi stilskimi elementi, ki med drugim vključujejo dele iz ogljikovih vlaken in novo atraktivno barvo za pritegovanje še več pogledov, je omejena serija GTS namenjena avtomobilskim zanesenjakom, ki bodo stali v vrsti za vožnjo.

11.5.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info