Novice Kia

Rekordna prodaja hibridnih in električnih vozil v prvem četrtletju

30.4.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Rekordna prodaja hibridnih in elektrinih vozil v prvem etrtletju

Družba Kia Motors je v prvem četrtletju leta 2020 v Evropi ustvarila rekordno prodajo novih hibridnih in električnih vozil, kljub padcu skupne prodaje, ki jo je povzročil koronavirus. Kia je s tem prav tako dosegla svoj doslej najvišji tržni delež v Evropi v prvem četrtletju.

Po najnovejših podatkih združenja evropskih avtomobilskih proizvajalcev ACEA je Kiina prodaja v državah EU, Veliki Britaniji in članicah EFTA (Islandija, Lihtenštajn, Švica in Norveška) v prvem četrtletju padla na skupno 113.026 vozil. To predstavlja 14,5-odstotni padec v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko je Kia zabeležila rekordno četrtletno prodajo v Evropi (132.174 vozil). Ta padec je precej manjši od tega, ki ga je doživel evropski avtomobilski sektor (-26 %). Kiin tržni delež je s
3,2 % v prvem četrtletju 2019 letos prvič dosegel rekordnih 3,7 %. Kljub zahtevnemu začetku leta se je prodaja elektrificiranih vozil Kia – hibridnih, priključno-hibridnih in električnih – povečala za 21 %, na skupno 21.340 vozil. Elektrificirani modeli zdaj predstavljajo skorajda petino novih prodanih vozil Kia v Evropi oz. natanko 19 % vseh prodanih vozil Kia v prvem četrtletju 2020, medtem ko je prodaja teh vozil v enakem obdobju lani predstavljala 13 %.

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, je povedal: “Prvi trije meseci letošnjega leta so bili zaradi koronavirusa po vsej Evropi zahtevni za celotno industrijo. Kljub temu smo ustvarili rast prodaje Kiinih hibridnih in električnih vozil – vsi naši elektrificirani modeli so v preteklem četrtletju beležili rast prodaje. Prihod novih priključno-hibridnih modelov in izboljšanih električnih vozil ter razširjena družina modela Ceed so prav tako povečali našo prodajo in tržni delež.”

V prvem četrtletju 2020 je prodaja Kiinih baterijskih električnih vozil – e-Nira in e-Soula – predstavljala 32 % vseh prodanih elektrificiranih vozil (lani 22 %). Priključno-hibridni modeli, vključno z novima izvedenkama XCeed in Ceed Sportswagon, so tudi čedalje bolj priljubljeni in zdaj predstavljajo 30 % vseh prodanih elektrificiranih vozil Kia. Kia e-Soul je nedavno prejel nagrado za svetovni urbani avto leta 2020 (World Car of the Year), kar bo vsem elektrificiranim Kiam zagotovilo
dodatno pozornost strank. Kia Telluride, ki je naprodaj v Severni Ameriki in na nekaterih trgih izven Evrope, pa je postal Svetovni avto leta 2020 in veliki zmagovalec tega globalnega izbora. Kiin najbolje prodajani model je v tem obdobju zabeležil rekordno prodajo. Prodaja modela Ceed – ponudba obsega različice Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed in XCeed – je večja za 19 %. Skupno je bilo prodanih natanko 29.664 primerkov tega modela. Za dodatno rast prodaje po Evropi so poskrbeli prihod novega
XCeeda v drugi polovici lanskega leta ter svež prihod priključno-hibridnih različic XCeeda in Sportswagona. Peterico najbolj priljubljenih modelov Kie v Evropi poleg Ceeda sestavljajo Sportage (23.011 prodanih primerkov), Niro (16.010), Stonic (15.115) in Picanto (13.639).

PREDHODNA NOVICA

Prvi pametni menjalnik na svetu

Prvi pametni menjalnik na svetu

25.4.2020 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

Skupni razvoj platforme za elektrina vozila

Skupni razvoj platforme za električna vozila

Kia Motors bo kot del skupine Hyundai Motor Group (HMG) skupaj s podjetjem Canoo razvijala platformo za električna vozila (EV), ki bo temeljila na Canoojevem lastnem skateboard dizajnu, namenjena pa bo novim modelom korejskega avtomobilskega velikana.

6.5.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info