Novice Kia

Rastoče število nagrad za novi Stinger

15.3.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Rastoe tevilo nagrad za novi Stinger

Rastoče število nagrad za novi Kia Stinger, ki je v pičlih nekaj mesecih od začetka prodaje prejel številna prestižna priznanja evropskih in ameriških medijev, je to 5-vratno kombilimuzino že ustoličilo kot enega najbolj nagrajenih modelov Kia doslej. Stinger je bil tako nedavno izbran tudi za Avto leta po izboru spletnega portala Roadshow by CNET 2018 (‘Shift Award Vehicle of the Year’), po izboru gledalcev ameriške televizijske oddaje MotorWeek pa je osvojil naziv najboljšega avtomobila v
letu 2018 (‘Best of the Year’), ki predstavlja najbolj prestižno priznanje med vsemi 14 kategorijami.
 
Finalist evropskega in ameriškega izbora za avto leta
Stinger se je med drugim uvrstil tudi v finale izborov za evropski in ameriški avto leta 2018. Bryan Cho, vodja marketinga pri Kia Motors Corporation, ob tem pravi: “Ponosni smo na to, kar smo dosegli s Stingerjem, njegovi globalni privlačnosti pa pritrjujejo tudi številne nagrade. Kupcem daje nekaj drugačnega in vznemirljivega na področju oblikovanja, značaja in zmogljivosti. Lepo je videti, da mediji po svetu prepoznavajo trud naših inženirjev in oblikovalcev.”

Stinger pohvaljen zaradi oblikovanja, tehnike in zmogljivosti
Stinger je bil v avtomobilskih medijih pohvaljen zaradi zabavnih voznih lastnosti, uglajenosti  in izjemnih zmogljivosti, značilnih za grand touring vozila. Kiin najnovejši model je bil avto leta na Slovaškem, ‘Najzmogljivejši avto leta’ v Združenem kraljestvu, ‘Trophée Argus 2018’ v vodilnih francoskih medijih ter v najožjem izboru za češki avto leta. Stingerjev videz je bil nedavno nagrajen tudi s priznanjem ‘iF design’ za leto 2018, ki velja za eno najprestižnejših oblikovalskih
nagrad na avtomobilskem področju, medtem ko je bil Stingerjev 3,3-litrski twin-turbo bencinski šestvaljni motor uvrščen med 10 najboljših motorjev v letu 2018 po izboru ameriškega magazina Ward.

Novega Stingerja sta oblikovala Peter Schreyer, vodja Kiinega oblikovanja in predsednik Kia Motors Corporation, in Gregory Guillaume, višji vodja oblikovanja pri Kia Motors Europe. Šasija in pogon sta bila med procesom nastajanja preizkušena na Nürburgringovem slovitem Nordschleifu in različnih cestah po vsem svetu. Pri Stingerju še posebej izstopa najzmogljivejša različica s 3,3-litrskim twin-turbo šestvaljnim bencinskim motorjem*, s katero je Stinger postal najzmogljivejši Kiin serijski
avtomobil in model z najhitrejšim pospeškom v 74-letni zgodovini Kie. Vsi trije motorji (poleg 3,3-litrskega sta tu še 2,0-litrski bencinski in 2,2-litrski turbodizelski) prenašajo moč do koles preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika, obenem pa imajo lahko zadnji ali štirikolesni pogon.

Kia Stinger že v prodaji
Stinger je v Sloveniji naprodaj od januarja 2018.

PREDHODNA NOVICA

 enevska premiera novega Ceeda  Optime in Ria GT Line

Ženevska premiera novega Ceeda, Optime in Ria GT Line

Kia Motors je 6. marca na ženevskem avtomobilskem salonu pokazala svoje letošnje novosti. Svetovno premiero sta doživela Kia Ceed in Ceed Sportswagon, poleg njiju pa sta na odru stala še prenovljena Optima in novi Rio GT Line.

10.3.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Novo limuzino bodo izdelovali v Juni Koreji  naprodaj pa bo na nekaterih svetovnih trgih

Novo limuzino bodo izdelovali v Južni Koreji, naprodaj pa bo na nekaterih svetovnih trgih

Družba Kia Motors je pred kratkim pokazala prve risbe svoje nove luksuzne limuzine K900. Tako zasnova zunanjosti kot potniške kabine K900 sta nastali kot plod sodelovanja Kiinih oblikovalskih centrov v kalifornijskem Irvineu in korejskem Namyangu, ki je sicer tudi glavno središče Kiinega oblikovanja, raziskav in razvoja.

19.3.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info