Novice Kia

Rabljen Kia Ceed najbolje ohranja vrednost v svojem razredu

27.2.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Rabljen Kia Ceed najbolje ohranja vrednost v svojem razredu

Kia Ceed je po napovedi priznanega nemškega podjetja za tržne raziskave Bähr & Fess ocenjen kot ‘velikan’ preostale vrednosti leta 2025.

Posebna pohvala za Kia Stonic in Kia Picanto, ki sta uvrščena med najboljšimi tremi v svojih razredih
Posebne pohvale sta bila deležna še 2 modela Kie – Stonic, ki je končal kot drugouvrščeni v kategoriji malih SUV modelov, ter Picanto, ki je končal na 3. mestu v zelo konkurenčnem razredu malih avtomobilov. Tako pomembno priznanje s strani neodvisnega, globalno priznanega podjetja poudarja vrednost vozil Kia in pravilnost poti, po kateri stopa ta znamka, da kupcem svojih vozil zmanjša stroške lastništva. Model Ceed se je na prvo mesto v razredu kompaktnih vozil uvrstil z motorjem 1.0 T-GDI z močjo 74 kW (100 KM). Štiri leta po nakupu strokovnjaki podjetja Bähr & Fess ocenjujejo, da bo novo vozilo izgubilo 8.379 EUR* ter ohranilo 48,5 % vrednosti in s tem premagalo konkurenco iz Škode (Scala) in Volkswagna (Golf).

Kia Stonic 1.2 (62 kW) bo po oceni do leta 2025 izgubil 7.909 EUR* in ohranil 52,5 % vrednosti. Picanto 1.0 (49 kW), ki si je zaslužil posebno omembo, bo do leta 2025 izgubil 5.536 EUR*, ohranil pa bo 48,5 % vrednosti novega vozila. Strokovnjaki iz podjetja Bähr & Fess ocenjujejo absolutno in relativno odkupno vrednost vsakega vozila ob preprodaji čez štiri leta. Ocene Bähr & Fess temeljijo na podatkih finančnih inštitucij in organizacij, ki delujejo v avtomobilskem sektorju, vključno z glavnimi bankami in lizinškimi hišami. Rezultate je objavila spletna različica nemškega medija Focus** (Focus Online).

“Ta skupek nepristranskih in zelo spoštovanih napovedi kaže, da Kia strankam nudi visoko vrednost skozi celoten življenjski cikel vozila, kar kaže, da smo na pravi poti pri oblikovanju osebnih vozil, ki bodo še naprej zadovoljevala različne potrebe trga,” je dejal Jason Jeong, predsednik Kia Europe.

*Nemška prodajna cena temelji na letno prevoženih 15.000 kilometrih v obdobju štirih let.
** Za ogled članka, prosimo, kliknite TUKAJ

PREDHODNA NOVICA

Predstavitev dveh vojakih izdelkov

Predstavitev dveh vojaških izdelkov

V teh dneh se je v Abu Dabiju pričel odvijati sejem IDEX, ki velja za osrednji obrambno varnostni razstavni dogodek na celotnem območju Bližnjega vzhoda in severne Afrike. Na njem sta se obiskovalcem predstavila tudi dva vojaška izdelka znamke KIA.

23.2.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Stonic februarja najbolje prodajani model v Sloveniji

Stonic februarja najbolje prodajani model v Sloveniji

Potem ko je Kiin kompaktni križanec Stonic lansko leto zmagoslavno zaključil kot najbolje prodajani model med fizičnimi kupci na Hrvaškem, so njegove prednosti bolj množično prepoznali tudi kupci v Sloveniji.

3.3.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info