Novice Kia

Prve fotografije nove generacije

11.8.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Prve fotografije nove generacije

Ugibanj o podobi tretje generacije Kiinega SUV modela sorento je konec, ker jo Južnokorejci danes pokazali prvi tri uradne fotografije serijskega izdelka, ki se bo kupcem predstavil šele 2. oktobra ob otvoritvi letošnjega avtomobilskega salona v Parizu.

Časi, ko smo Kiin izdelek v podobi prve generacije modela sorento zaradi izrazite podobnosti s tedanjim SUV modelom iz Stuttgarta lahko označili kot ‘poor man’s ML class’, so že zdavnaj minili. Temu primerno je izražena tudi podoba tretje generacije tega modela, ki predstavlja evolucijsko izpeljanko manj robate in bolj elegantno izvedene druge generacije tega modela. Novi sorento deluje bolj resno in prestižno, predvsem na račun zajetnejše maske hladilnika ter večje količine sijočega kroma na
območju prednjega dela avtomobila, ki ga v manjših količinah najdemo tudi drugod, recimo na območju vratnih kljuk (me zanima kdaj bodo to lekcijo o pravih premium vratnih kljukah osvojili tudi Nemci, ker mi njihove vratne kljuke v karoserijski barvi delujejo zelo ceneno in prav nič premium…).

Precej manj evolucijsko je izpadel zadek, kjer lahko prepoznamo sorodnost s sedanjo, drugo  generacijo tega priljubljenega modela. Ostalih, predvsem tehničnih podatkov pa zaenkrat niso razkrili. So pa poudarili, da se kupci ne bodo mogli pritoževati nad izborom vgrajenih materialov v notranjosti potniške kabine, ki bodo mehkejše sorte in posledično bolj prijazni na otip. Veliko bo tudi udobja (posledica povečane medosne razdalje) in sodobnih elektronskih pripomočkov, ker so omenili novo
različico hišnega vmesnika, ki mu pravijo HMI (human-machine interface). S tem bodo lažje podprli lastne navedbe o izrazito premium naravnanosti tega najbolj prestižnega SUV modela znamke KIA. Več bodo razkrili v kratkem.

PREDHODNA NOVICA

Dobitnika dveh prestinih oblikovalskih nagrad

Dobitnika dveh prestižnih oblikovalskih nagrad

Kia Motors si je v zadnjih nekaj letih zgradila velik ugled z vrhunskim oblikovanjem. Nedavno ji je ameriško združenje industrijskih oblikovalcev (IDSA) podelilo dve prestižni oblikovalski nagradi. Kia je v kategoriji prevoza prejela mednarodno nagrado za oblikovalsko odličnost (IDEA) za konceptno vozilo GT4 Stinger (srebrno priznanje) in Soula (bronasto priznanje).

22.7.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA bo v Mehiki gradila miljardo dolarjev vredno tovarno

KIA bo v Mehiki gradila miljardo dolarjev vredno tovarno

Iz korporacije Kia Motors so včeraj sporočili, da so z mehiško vlado podpisali sporazum o gradnji avtomobilske tovarne v kraju Monterrey v severovzhodni pokrajini Nuevo León. 

 

30.8.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info