Prodaja elektrificiranih vozil raste kljub zaprtju salonov

Kia je v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležila rahlo povečanje števila prvič registriranih vozil Kia v Evropi, kljub dolgotrajnem zaprtju večine prodajnih salonov. Nedavno objavljeni podatki kažejo, da je Kia ohranila svoj 3,7-odstotni tržni delež, kar priča o stabilni prodaji te najstarejše južnokorejske znamke tudi v obdobju pandemije.

Število prvič registriranih vozil Kia v Evropi se je v 1. četrtletju povečalo za odstotek
Podatki združenja evropskih avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) razkrivajo, da se je Kiina prodaja v Evropi (države članice EU, EFTA in Velika Britanija) rahlo povečala na skupno 113.812 vozil v prvem četrtletju 2021. To predstavlja 0,7-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Elektrificirana vozila zdaj predstavljajo 28 % vseh prodanih vozil Kia v Evropi
V prvem četrtletju 2021 so Kiina priključno hibridna, hibridna in električna vozila predstavljala 28,4 odstotka celotne prodaje te znamke v Evropi, v enakem obdobju lani pa je ta znašala 18,9 %. To Kio utrjuje na položaju vodilnega ponudnika rešitev čiste mobilnosti. Kia bo precej prenovila svojo modelno ponudbo, saj bo do leta 2026 lansirala 11 novih električnih modelov, začenši z modelom EV6, katerega spletna predrezervacija bo na voljo v prihajajočih dneh.

Jason Jeong, predsednik Kia Europe, je komentiral: “Preteklo leto je bilo zahtevno za večino panog, avtomobilska pokrajina pa se je hitro spremenila. Kljub temu smo ohranili prodajno rast v Evropi s povečanjem prodaje naših hibridnih, priključno hibridnih in električnih vozil. EV6, Kiino novo izključno električno vozilo, ki je ponekod že na voljo za predrezervacije, bo med številnimi novimi modeli Kie, ki bodo omogočili še večjo prisotnost znamke po vsej Evropi.”

Prodaja elektrificiranih vozil Kia (EV, priključni hibrid in hibrid) raste kljub zaprtju salonov
Priljubljenost Kiinih električnih vozil še naprej narašča. Prodaja modela Kia Niro, ki je na voljo s tremi tipi elektrificiranega pogona, se je povečala za 29 odstotkov, prodaja električnega e-Nira pa za kar 124 odstotkov. Kiin večkrat nagrajeni Sorento, katerega pri nas pričakujemo v teh dneh, se je prodajno okrepil za kar 108 odstotkov, povečini zaradi priključno hibridne različice. Pri majhnih modelih iz Kiine ponudbe se je prodaja Picanta povečala za 22 odstotkov na skupno 15.954 vozil,
prodaja Ria pa za 11 odstotkov na skupno 8.847 vozil.

Podobne objave