Novice Kia

Prenovljeni NIRO

27.12.2019 · Avtohiša Pan-Jan

Prenovljeni NIRO

Kia Motors je predstavila prenovljenega hibridnega Nira. Priljubljeni in večkrat nagrajeni kompaktni križanec je doživel nekaj sprememb zunanjosti – novi so projekcijski žarometi in meglenke, motorna maska z diamantnim vzorcem in dnevne LED luči v obliki dveh puščic. Zadnja okrasna zaščita podvozja je širša in bolj poudarjena, zadnje LED luči imajo v primerjavi s predhodnikom bolj tehnološki videz, tu pa so tudi novo oblikovana 16- in 18-palčna aluminijasta platišča.

V kabini novi merilniki, serijski 8-palčni zaslon ter navigacija z 10,25-palčnim zaslonom in premijskim avdio sistemom Harman/Kardon
V notranjosti je novi Niro dobil novi zaslon, katerega del je nova 7-palčna inštrumentna plošča s prenovljeno grafiko, serijski 8-palčni zaslon na dotik ter opcijsko navigacijo z 10,25-palčnim zaslonom in premijskim avdio sistemom Harman/Kardon, z enostavno dostopnim in dobro uveljavljenim Kiinim vmesnikom. Z doplačilom so na voljo še obvolanska prestavna stikala za bolj športno vozniško izkušnjo in aktivno regenerativno zaviranje, električna parkirna zavora ter ambientalna osvetlitev s šestimi različnimi barvami.

Tehnološka nadgradnja in še več vozniške asistence ADAS

Zunanje in notranje mere ter pogon so v primerjavi s predhodnikom ostali nespremenjeni. Tehnološko nadgradnjo je doživel Kiin paket asistenčnih sistemov ADAS (Kia Drive Wise Advanced Driver Assistance Systems), ki je zdaj še bogatejši: nova sta sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu in spremljanje voznega pasu ter sistem HBA za samodejno zasenčenje žarometov (High Beam Assist).  Poleg tega bosta hibridni in priključno-hibridni Niro dobila tudi Kiin novi telematski sistem UVO CONNECT, ki prinaša dodatno ‘povezljivostno’ uporabnost.

Poleg hibridnega in priključno hibridnega Nira, ki ju pri nas pričakujemo do poletja, je (zaradi razprodane proizvodnje le) na nekaterih evropskih trgih na voljo tudi električni e-Niro z dosegom 455 km z enim polnjenjem.

22-odstotna rast prodaje hibridnih in električnih vozil

Kiina ponudba elektrificiranih modelov je bila v prvih devetih mesecih letošnjega leta deležna občutne rasti povpraševanja. Prodaja hibridnih, priključno-hibridnih in električnih vozil je v primerjavi z enakim obdobjem lani z 42.676 poskočila na 51.880 vozil. Ponudbo sestavljajo novi e-Soul, Optima Plug-in Hybrid ter Nira, katerega prodaja v treh različicah se je povečala za kar 32 %, na 44.949 vozil.

Uspešnice in križanci

Tretje četrtletje je prineslo še večjo priljubljenost Kiinih uspešnih križancev. Skupno je prodaja Stonica (51.143 vozil), Sportaga (93.394), Nira (44.949) in Soula (3.776) – ter novega XCeeda, katerega prodaja se je septembra šele začela (2.473 vozil) – zrasla za 3 odstotke in je skupaj znašala 195.735 prodanih vozil.

Spomladi pri nas karavanski Ceed Sw in križanec XCeed kot priključna hibrida

Kia namerava v prihodnjih mesecih predstaviti elektrificirane pogone ostalih obstoječih in prihodnjih modelov, k nam bosta spomladi najprej zapeljala karavanski Ceed Sw in križanec XCeed kot priključna hibrida.

PREDHODNA NOVICA

Kia predstavlja novo  fastback  limuzino

Kia predstavlja novo 'fastback' limuzino

Novi Kia K5 je fastback evolucija Kiine globalno najbolje prodajane limuzine, ki agresiven dizajn združuje z vozniku prilagojeno notranjostjo, najnovejšimi tehnologijami in novimi motorji. Boljši materiali v kabini, visokotehnološki pripomočki in nova šasija pomenijo, da K5 voznikom ponuja bolj sproščeno, samozavestno in zabavno vožnjo kot prej.

21.12.2019 · KMAG · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kia Motors Europe z novim vodjo marketinga

Kia Motors Europe z novim vodjo marketinga

Kia Motors Europe (KME) je imenovala Carlosa Lahoza za novega vodjo marketinga, ki ta položaj nastopi takoj. Gospod Lahoz bo bedel nad znamkinim marketingom in komunikacijskimi programi, ter bo odgovoren za številna področja kot so npr. Kiin digitalni marketing, znamka in strateško marketinško načrtovanje, odnosi z javnostmi, družabne mediji, ter uporabniške izkušnje z znamko v Evropi.

10.1.2020 · KMAG · Avto.info