Novice Kia

Prenovljeni KIA Rio prihaja v naše salone jeseni

29.5.2020 · Avtohiša Pan-Jan

Prenovljeni KIA Rio prihaja v nae salone jeseni

Tri leta so minila od prihoda zadnje generacije Kiinega najmanjšega modela. Prenovljeni Rio prihaja v naše salone letos jeseni.

Prenova bo deležna tehnologije z blago hibridno tehnologijo, kjer bosta v pogonskem sklopu imenovanem »EcoDynamics+« sodelovala 1,0-litrski turbobencinski trivaljnik in 48-voltni električni sistem. Prenovljeni Rio bo tudi eden izmed prvih, ki bo dobil novi inteligentni ročni menjalnik, kjer bo pri blagem hibridu sklopka nadzorovana povsem elektronsko.

Na zunaj je prenova najbolj opazna na sprednjem koncu. Maska je zdaj ožja, prednji odbijač pa nekoliko nižji in širši. Vse različice modela bodo dobile nove polne LED žaromete. Glavni novosti v notranjosti sta novi in večji 8,0-palčni široki zaslon ter 4,2-palčni digitalni zaslon med merilniki.

Pridobil bo na »pametnih« asistenčnih sistemih, kot so sistem za preprečevanje naleta (FCA) z zaznavo pešcev, vozil in po novem tudi kolesarjev, sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (LKA), opozarjanje na nezbranost (DAW) ter sistem za opozarjanje na trk z vozilom v mrtvem kotu (BCW). Poleg tega Rio zdaj ponuja nekaj novih aktivnih varnostnih sistemov za izboljšanje varnosti potnikov.

Odvisno od opremljenosti posameznega vozila Riov sistem ADAS vključuje najnovejšo različico Kiinega sistema za preprečevanje naleta (FCA), na voljo pa so še asistenčni sistem v primeru zaznave vozil v mrtvem kotu (BCA), inteligentni sistem za opozarjanje na omejitve hitrosti (ISLW), radarski tempomat (SCC) in sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu s prilagajanjem oddaljenosti od vozila spredaj in s samodejnim pospeševanjem med prehitevanjem po aktiviranju smerokaza (LFA).

Rio kot prvi v razredu opcijsko nudi sistem, ki voznika opozarja na prvo vozilo v koloni (LVDA – Leading Vehicle Departure Alert). Če voznik ustavi Ria v zgoščenem prometu ali pri rdeči luči, ga sistem opozori, če se vozilo pred njim premakne in voznik Ria tega ne opazi. To pomaga pri preprečevanju morebitne zadrege zaradi neučakanih voznikov, ki ‘opozarjajo’, naj se vendar že premakne.

PREDHODNA NOVICA

Elektrifikacija     big car    tehnologije in nov dizajn

Elektrifikacija, ‘big car’ tehnologije in nov dizajn

Kia Motors je napovedala občutno nadgradnjo Ria četrte generacije. Izpopolnjeni model prinaša številne funkcije, ki bodo izboljšale njegov položaj v zelo konkurenčnem razredu B. Nadgrajeni Rio združuje osvežen dizajn zunanjosti in notranjosti z varnostnimi in infotainment tehnologijami ‘velikih vozil’.

27.5.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Izstopajo dizajn s tehnologijami iz    visoke drube

Izstopajoč dizajn s tehnologijami iz “visoke družbe”

Izboljšani Picanto bo ponujal številne nove varnostne in telematske tehnologije, ki so ponavadi rezervirane za večja in dražja vozila, hkrati pa bo zahvaljujoč novim motorjem prinesel tudi nižje emisije ter prepoznavne oblikovalske osvežitve, tako zunaj kot znotraj.

4.6.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info