Novice Kia

Predstavitev novega 7-stopenjskega DSG menjalnika

15.3.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Predstavitev novega 7 stopenjskega DSG menjalnika

Kia je na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila novi 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DCT), ki nakazuje smernice tega korejskega avtomobilskega velikana v bližnji prihodnosti. Novi menjalnik – Kiin prvi te vrste – je narejen z namenom zagotavljanja boljšega izkoristka goriva in hkrati boljših zmogljivosti ter bolj športnega občutka v vožnji.

Nastal kot učinkovita zamenjava za Kiin obstoječi 6-stopenjski samodejni menjalnik, ki je v ponudbi v večini Kiinih modelov, novi DCT združuje prednosti ročnega in samodejnega menjalnika in hkrati ponuja hitrejše prestavljanje. Razvojniki so imeli za cilj 7-odstotno zmanjšanje porabe goriva in 5-odstotno izboljšanje pospeška (0-100 km/h) v primerjavi z obstoječim 6-stopenjskim DCT menjalnikom.

Eno ključnih področij pri razvoju DCT-ja so zmanjšanje hrupa in vibracij, kar so dosegli z zunanjim nosilcem menjalnika, kar omogoča bolj gladko pretikanje brez sunkov. DCT je sestavljen iz dveh sklopk, vsaka pa je uparjena z električno krmiljenim mehanizmom aktiviranja sklopke z namenom izboljšanja izkoristka goriva, ter sodimi in lihimi prestavami. To DCT-ju omogoča sekvencialno delovanje ali neposredno preskakovanje na eno od sedmihprestav (in vzvratna) v skladu z voznikovimi željami.

S takšnim delovanjem DCT zmanjšuje izgubo navora med prestavljanjem in nudi gladko vožnjo v vseh pogojih. Širši obseg delovanja motorja s 7-stopenjskim menjalnikom ima za rezultat manjšo porabo goriva in boljše zmogljivosti v primerjavi z obstoječim 6-stopenjskim DCT-jem. Novi 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik bo na voljo v vozilih Kia od leta 2015.

PREDHODNA NOVICA

Predstavitev elektrinega Soula EV in naslednje generacije hibridov

Predstavitev električnega Soula EV in naslednje generacije hibridov

– Evropska premiera novega Soula EV in koncepta GT4 Stinger
– Na ogled tudi nova hibridna tehnologija
– Izboljšana Sportage in Optima Hybrid

25.2.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Novi Soul z oblikovalsko nagrado    red dot

Novi Soul z oblikovalsko nagrado ‘red dot’

– Stilski križanec s svojo že drugo nagrado nadaljuje uspešno pot starega Soula
– Novinec je že prejel ‘iF design’ nagrado
– Nova platforma in samosvoj ikonični videz

26.3.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info