Novice Kia

Podjetje J.D. Power je južnokorejskega velikana okronalo za drugega najboljšega v študiji 2015 IQS

23.6.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Podjetje J D  Power je junokorejskega velikana okronalo za drugega najboljega v tudiji 2015 IQS

Z več vozili na ameriških tleh kod kdajkoli prej je Kia Motors nedavno dosegla še en zgodovinski mejnik. Slovito podjetje J.D. Power je južnokorejskega velikana okronalo za drugega najboljšega v študiji 2015 IQS (Initial Quality Study). Kiin rezultat pri IQS študiji se je izboljšal kar za 20 točk v primerjavi z lanskoletnim, do takrat najboljšim, Kiinim rezultatom. Tako se je Kia zavihtela štiri mesta višje in pristala na drugem mestu – zaostala je le za Porschejem – med vsemi 33
avtomobilskimi znamkami in najvišje med vsemi množičnimi znamkami.

Za Kiin vzpon sta bili najbolj zaslužni njeni prodajni uspešnici – Soul in Sorento – medtem ko so ostali modeli Rio, Optima, Cadenza, Sportage in Sedona (‘Grand Carnival’ na nekaterih trgih) uvrščeni med tremi najboljšimi v svojih kategorijah.

“Verjamemo, da poročila J.D. Power ne puščajo nikakršnega dvoma o tem, da Kia proizvaja vrhunska vozila, ti rezultati pa nas še posebej razveseljujejo, saj študija IQS resnično predstavlja glas naših kupcev,” pravi Michael Sprague, izvršni direktor pri Kia Motors America. “Kiina rast je ena največjih uspešnih zgodb v avtomobilski industriji, za njo pa stojita trdo delo več tisoč članov tima po vsem svetu ter dolgoročna strategija osredotočenosti na kakovost, kar posledično krepi znamko in
izboljšuje izkušnje lastnikov vozil Kia.”

Kiina prodaja v ZDA se je več kot podvojila v zadnjih šestih letih, med drugim zahvaljujoč postavitvi ameriške tovarne. Zato se je znamka počasi, a vztrajno pomikala navzgor po lestvici J.D. Powerjevih IQS letnih poročil. Potem ko je Soul leta 2012 pristal na najvišjem mestu v svojem segmentu, je Kia v letu 2013 prišla med 10 najboljših. Z zmagovalcema Soulom in Sportagem je Kia v letu 2014 pristala na šestem mestu. Ob tem je potrebno omeniti, da je Kiina tovarna v Georgii, katere gradnja je
stala 1,1 milijarde dolarjev, kjer proizvajajo modela Sorento in Optima, dosegla najboljšo uvrstitev med vsemi tovarnami v Severni Ameriki v letošnji študiji. Poleg tega je tovarna Kwangju, kjer proizvajajo Soula, postala št. 1 v azijsko-pacifiški regiji.

V svojem 29. letu obstoja letna študija J.D. Power IQS analizira mnenje lastnikov vozil v 26 razredih. Lastniki vozil ocenjujejo vozniško izkušnjo, zmogljivosti motorja in menjalnika ter širok nabor težav, povezanih s kakovostjo znotraj prvih 90 dni lastništva.

PREDHODNA NOVICA

Junokorejci se pribliujejo novemu izvoznemu rekordu

Južnokorejci se približujejo novemu izvoznemu rekordu

Iz korporacije KIA Motors so sporočili, da bodo še ta mesec dosegli novi izvozni rekord, ker so do sedaj kupcem po celem svetu dostavili več kot 15 milijonov avtomobilov te južnokorejske avtomobilske znamke, ki je prve, doma narejene štirikolesnike izvozila šele leta 1975.

18.6.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Novosti ob vstopu v modelno leto 2016

Novosti ob vstopu v modelno leto 2016

Južnokorejci so v teh dneh predstavili osveženo družino modela cee’d, ki je bila ob vstopu v modelno leto 2016 deležna manjših lepotnih popravkov ter nekaterih tehnoloških in komfortnih izboljšav. Istočasno so osvežili tudi ponudbo pogonskih sklopov.

1.7.2015 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info