Novice Kia

Odličen začetek prodaje hibridnega križanca

24.11.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Odlien zaetek prodaje hibridnega krianca

Novi Kia Niro se je že zelo zgodaj izkazal za Kiino prodajno uspešnico, saj so evropski trgovci od njegove predstavitve v začetku poletja prejeli že več kot 23.000 naročil. Od julija do konca oktobra so strankam izdobavili 5.815 primerkov Nira, preostale pa naj bi svoje vozilo dobili do konca leta.

Praktičnost in dizajn, združena z učinkovitim hibridnim pogonom
Kia Niro je prvo vozilo, ki združuje praktičnost in dizajn križanca z učinkovitim hibridnim pogonom. Vzporedni hibridni pogon kombinira 1,6-litrski GDI bencinski motor z litij-ionskim polimernim baterijskim sklopom in elektro motorjem z močjo 32 kW. Moč na prednji kolesi prenaša 6-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Nirove emisije ogljikovega dioksida znašajo le 88 g/km, poraba goriva pa zelo skromnih 3,8 l/100km (kombinirano, novi evropski vozni cikel).

Priljubljen tako med poslovnimi kot fizičnimi osebami
Doslej izdobavljena vozila Niro je prejelo 46 % fizičnih oseb, medtem ko je bilo preostalih 54 % prodanih flotnim kupcem. Za primerjavo – med Kiino široko modelno paleto v Evropi  je 57 % vseh vozil prodanih fizičnim osebam, samo 43% pa flotnim kupcem. Niro je zato za Kio pomemben model, saj želi korejska znamka množičneje prodreti med flotne kupce, ki jim lahko z Nirom ponudi nizke stroške vzdrževanja in emisije ogljikovega dioksida. S temi prednostmi lahko pritegne nove poslovne kupce,
ki se do sedaj niso odločali za Kio.

Michael Cole, izvršni direktor Kie v Evropi, je o rezultatih povedal: “Niro je dobro sprejet tako med fizičnimi kot tudi flotnimi kupci, ki bi radi zmanjšali stroške vzdrževanja in emisije ogljikovega dioksida, a ne želijo žrtvovati sloga in praktičnosti, v kar so prisiljeni pri ostalih hibridnih modelih. Že sedaj vidimo, da se je Niro dobro prijel na trgih, kjer emisije izpustov vplivajo na višino davka, ter med ostalimi strankami, pri katerih največ štejeta praktičnost in dizajn
vozila.«

“Kia je na poti, da srednjeročno doseže 3-odstotni tržni delež v Evropi in Niro bo tu odigral eno od glavnih vlog. Niro ponuja prepričljiv paket in takojšnji prodajni uspeh Nira dokazuje, da je na trgu prostor za nove modele, ki zapolnjujejo vrzel med križanci in hibridi.”

Ključni pripomočki, ki jih prinaša Niro, so napredni asistenčni sistem DRIVE WISE, ki med drugim vključuje samodejno zaviranje v sili z zaznavo pešcev. Kupci Nira lahko izbirajo med številnimi povezljivostnimi pripomočki, kot so Android Auto™ in Apple CarPlay™ ter Kiin lastni sistem povezljivostnih storitev (Kia Connected Services). Vozilo, prijazno do pametnih telefonov, nudi brezžično polnjenje pametnih telefonov in premijski avdio sistem znamke JBL z osmimi zvočniki. Hibridni križanec
lahko vleče prikolico s težo do 1.300 kg, kar je izjemna zmogljivost za tovrstna vozila.

Nirov 6-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko vozniku omogoča bolj neposreden in takojšnji odziv – ter bolj zabavno vožnjo – v primerjavi s hibridno konkurenco z običajnim brezstopenjskim menjalnikom (CVT). Pri razvoju modela so se razvojniki posluževali preizkušanja popolnoma neodvisnega vzmetenja v Evropi, Severni Ameriki in na Daljnem vzhodu, s čimer so dosegli uglajeno vožnjo, boljšo vodljivost in izjemno stabilnost.

Najdaljša evropska garancija ostaja močan argument
Tako kot vsi ostali modeli Kia tudi Niro s 7-letno garancijo (do 150.000 km, prva tri leta brez omejitve prevoženih kilometrov) strankam zagotavlja brezskrbnost in duševni mir, česar ne nudi noben drug proizvajalec hibridnih križancev v Evropi.

Niro v Sloveniji sredi decembra
Prodajno pot bo novi Niro v Sloveniji začel sredi decembra, ko bodo znane cene in opreme.

PREDHODNA NOVICA

Rekordna prodaja na Kitajskem in v Evropi

Rekordna prodaja na Kitajskem in v Evropi

Iz korporacije Kia Motors poročajo o rekordni oktobrski svetovni prodaji, ki znaša kar 263.854 vozil. S tem je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec dosegel 4,9-odstotno rast v primerjavi z lanskim oktobrom.

17.11.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA v Evropi prvi prodala preko 400 000 vozil

KIA v Evropi prvič prodala preko 400.000 vozil

Kia Motors je konec novembra dosegla nov prodajni mejnik – prvikrat v svoji zgodovini je v Evropi zabeležila 400.000 prvič registriranih vozil v enem letu. To je precej bolje od lanskoletnega prav tako rekordnega izkupička 384.790 vozil, za katerega pa so pri Kii potrebovali en mesec več.

6.12.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info