Novice Kia

Odhajajoči izvršni direktor Emilio Herrera zdaj predsednik in direktor Kia Iberia

17.6.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Odhajajoi izvrni direktor Emilio Herrera zdaj predsednik in direktor Kia Iberia

Kia Europe je potem, ko je dosedanji izvršni direktor Emilio Herrera postal predsednik in izvršni direktor Kia Iberia, za novega podpredsednika operacij imenovala Steffena Costa. Cost bo služboval na sedežu Kia Europe v Frankfurtu in bo odgovoren predsedniku podjetja Jasonu Jeongu. Cost bo odgovoren za ohranjanje Kiine rasti prodaje v Evropi in lansiranje 11 novih baterijskih električnih vozil do leta 2026, med katerimi kot prvi jeseni na evropske ceste prihaja križanec Kia EV6. Prav tako bo
nadziral Kiina nenehna prizadevanja pri zagotovljanju najboljše lastniške izkušnje.

Steffen Cost je kot generalni direktor Kia Deutschland deloval od leta 2015
Steffena Costa odlikujejo več kot 20-letne izkušnje v evropskem avtomobilskem sektorju. Od leta 2015 je bil generalni direktor Kiine nemške podružnice, v tem času pa je Kia postala ena najhitreje rastočih znamk v Nemčiji. Njegova uspešna poslovna razvojna strategija je v Nemčiji ustvarila prihodke v višini 1,5 milijarde evrov.

Herrera popeljal Kia Europe do največjega tržnega deleža v Evropi in vodil projekt nedavne preobrazbe znamke
Emilio Herrera je bil nedavno imenovan za novega predsednika in direktorja družbe Kia Iberia, pri kateri bo vodil poslovanje na španskem trgu. Gospod Herrera je bil izvršni direktor Kia Europe od aprila 2018, pohvali pa se lahko z uspešno prodajo korejske znamke v Evropi. Lansko leto je Kia Europe dosegla najvišji letni tržni delež – ta se je s 3,2 % povzpel na 3,5 %, kljub negativnim učinkom pandemije Covid-19.

“Emilio zapušča Kia Europe v zelo dobrem položaju, v trenutku, ko se nadaljuje preobrazba Kie v vodilno znamko v avtomobilski industriji prihodnosti, z jasno osredotočenostjo na elektrifikacijo vozil in povezljivost. Prepričan sem, da bo njegovo močno vodenje velika pridobitev za naše sodelavce v Kia Iberia”, je dejal Jason Jeong ter dodal: “Izkoriščam to priložnost, da zaželim dobrodošlico Steffenu, ki bo igral ključno vlogo pri lansiranju naše naslednje generacije električnih vozil, začenši
s križancem EV6.”  

PREDHODNA NOVICA

KIA z novimi modeli ustvarja prodajni zagon

KIA z novimi modeli ustvarja prodajni zagon

Iz korporacije Kia poročajo o skupno prodanih 245.994 vozilih v maju 2021, kar je 49-odstotno povečanje v primerjavi z majem lani.

11.6.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Zelo uporaben elektrini avto

Zelo uporaben električni avto

Novi Kia EV6 je zahvaljujoč naprednemu 800-voltnemu hitremu načinu polnjenja zmožen napolniti baterijo z 10 % na 80 % v zgolj 18 minutah, lahko pa se pohvali tudi z največjim dosegom 510 kilometrov z enim polnjenjem.

1.7.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info