Novice Kia

Oblikovalska nagrada za futuristični Kia Telluride

6.7.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Oblikovalska nagrada za futuristini Kia Telluride

Veliki konceptni SUV Kia Telluride je prejel prestižno oblikovalsko nagrado, ki jo podeljuje ameriško društvo oblikovalcev IDSA. Kia je osvojila bronasto kolajno za oblikovalsko odličnost IDEA 2017 (International Design Excellence Awards) v kategoriji prevoznih sredstev in sicer za konceptno vozilo, prvič predstavljeno januarja 2016 na avtomobilskem salonu v Detroitu.

Telluride nadaljuje serijo Kiinih oblikovalskih nagrad
Kia se je v zadnjih letih uveljavila s svojim vrhunskim oblikovanjem, saj je leta 2014 osvojila nagrade IDEA za model Soul in koncept GT4 Stinger, že leta 2012 pa za model Rio. Telluride je bil zasnovan v Kiinem kalifornijskem oblikovalskem studiu Kia Design Center America.

Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja Kia Motors, je ob tem povedal: “Telluride je Kiino drzno stališče, ki ponuja vpogled v to, kako si naši oblikovalci predstavljajo luksuzni SUV. Predstavlja oblikovalsko vizijo koncepta, ki prepriča in predstavlja temelj za serijsko izdelavo vozila. Zelo sem ponosen na naše oblikovalce in osvojeno nagrado, ki nam jo je podelila IDSA. To je velika čast za vse nas.”

Izstopajoče mišičasti luksuz
Koncept Telluride predstavlja vizijo luksuznega velikega SUV vozila, ki prinaša izstopajočo mišičasto SUV obliko in zavoljo dolge medosne razdalje (najdaljše med vsemi Kiinimi modeli) omogoča maksimalno udobje na vseh 7 sedežih.

Najsodobnejše tehnologije, robustna lepota in napredna uporabnost
Luksuzni SUV drznega videza se lahko pohvali s številnimi naprednimi tehnologijami. Koncept se osredotoča na prijetno počutje in udobje potnikov v drugi vrsti sedežev, ki se lahko skorajda povsem nagne in nudi veliko prostora za noge. Sedeži v prvi in drugi vrsti v svojem hrbtnem delu nudijo odprtine s pametnimi senzorji, ki spremljajo življenjske funkcije potnikov.

Podatki, ki se prikazujejo na zaslonih, nameščenih na notranjih oblogah vrat, so sinhronizirani s sistemom LER (Light Emitted Rejuvenation). Gre za sistem pomlajevanja s svetlobo, ki uporablja velike stropne LED panele in kabino osvetljuje s terapevtskimi svetlobnimi vzorci, ki zdravijo motnjo biološkega ritma (desynchronosis), bolj znano kot »potovalna bolezen« ali »jetlag«, ter tako izboljšuje počutje potnikov.

PREDHODNA NOVICA

Kia letos bolja za 11 tok

Kia letos boljša za 11 točk

Kia je že drugo leto zapored najboljša znamka po zadovoljstvu kupcev glede na rezultate študije IQS (Initial Quality Study) podjetja J.D. Power za leto 2017, ki raziskuje zadovoljstvo kupcev 90 dni po nakupu. Kiino izboljšanje kakovosti je najboljši rezultat kateregakoli avtomobilskega proizvajalca v zadnjih 20 letih študije.

30.6.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA prejela zlato priznanje German Brand Award

KIA prejela zlato priznanje German Brand Award

Kia je v okviru prestižnih nagrad German Brand Award (GBA) osvojila zlato kolajno za ‘odličnost v strategiji znamke, upravljanju in ustvarjanju znamke’. Podjetje je bilo poleg tega prepoznano tudi kot ‘izstopajoče’ v kategoriji ‘interno znamčenje’.

15.7.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info