Novice Kia

Novi Sportage zmagovalec Auto Bildovega vzporednega testa

8.4.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Novi Sportage zmagovalec Auto Bildovega vzporednega testa

V predzadnji marčevski številki uglednega nemškega Auto Bilda so objavili vzporedni test štirih športnih terencev – Hyundai Tucson, Mazda CX-5 in Kia Sportage, kjer se je slednji najbolje izkazal. Leta 2013 so v 15. številki novinarji Auto Bilda o starem Sportagu napisali, da “manjka pika na ‘i’ – ugodna cena in 7-letna garancija so veliko prispevali k odločitvi za nakup starega modela Sportage” in podali še nekaj mnenj na osnovi najnovejših obsežnih testiranj:

“Novi model Sportage pa se bo strankam prav tako zelo prikupil, še celo tistim, ki ga do sedaj niso imeli v ožjem izboru za nakup vozila. Razlog številka 1: Novi model Sportage je nadvse lep. Njegove enostavne vitke linije s športnimi poudarki ne privabljajo le pogledov voznikov SUV-jev. Razlog številka 2: Vožnja z novim Kia Sportageom je ravno tako vrhunska kot je vrhunski njegov izgled. In to je za Kio nekaj novega. Če je Auto Bild v preteklosti kritiziral neodzivni krmilni in zavorni
sistem pri starem Sportagu, potem novi Sportage daje večji vtis dovršenosti in uglajenosti. Novi Kia Sportage ima boljši zavorni sistem kot Mazda in Ford in vrhunsko nastavljeno podvozje. Novi Kia Sportage ima v primerjavi s predhodnikom bolj natančno vzmetenje, ki predstavlja boljši stik z voziščem in tako prispeva k bolj udobni vožnji. 185-konjski dieselski motor navdušuje, prav tako šeststopenjski menjalnik; zdi se, kot da prestavna ročica drsi kar sama. Prednosti novega modela so tudi
poraba 6,8 litra goriva, kar je najnižja poraba goriva med vsemi štirimi testneži in najvišja skupna dovoljena masa prikolice, ki znaša 2.200 kg (oba podatka sta enaka kot pri Tucsonu) in kar je največja prednost: Kiina 7-letna tovarniška garancija. Novi Kia Sportage sedaj poleg sedemletne tovarniške garancije ponuja tudi odličen zavorni sistem, eleganten menjalnik in mojstrsko nastavljeno podvozje. Kia daje videz športnosti: tudi notranjost avtomobila je samosvoja, vsa tehnika je takšna kot
pri Tucsonu. Z novo GT linijo je notranjost sedaj bogatejša z novim črnim nebom in odličnimi šivi, ki krasijo sedež.”

Na koncu so Nemci ob Sportagevih skupno 559 osvojenih točkah (Hyundai Tucson jih je zbral 552, Mazda CX-5 536, Ford Kuga 535 točk) napisali: “ Kia Sportage se je iz SUV-ja nižjega cenovnega razreda razvil v tehnično dovršen in izpiljen zmagovalni avtomobil.”

To je že drugo odmevno priznanje za Kio iz vrst slovitega Auto Bilda, saj se je Kia nedavno v Auto Bildovem poročilu o kakovosti za leto 2015 (izdaja 50/2015), ki je ocenjevalo zadovoljstvo strank, zanesljivost in dolgoletno kakovost 20 vodilnih avtomobilskih znamk na nemškem trgu, povzpela na 1. mesto.

PREDHODNA NOVICA

Novi Sportage in Optima z novima oblikovalskima nagradama

Novi Sportage in Optima z novima oblikovalskima nagradama

Kia Motors je še enkrat potrdila svoj sloves proizvajalca vozil po najvišjih oblikovalskih standardih, saj je Kia pobrala dve nagradi red dot za oblikovanje izdelka za leto 2016, kar je ena naprestižnejših mednarodnih nagrad za industrijsko oblikovanje.
 

5.4.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kia s svojo floto nared za EURO 2016

Kia s svojo floto nared za EURO 2016

Kia Motors bo z več sto vozili pomagala evropski nogometni zvezi UEFA pri organizaciji prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu. Slavnostna primopredaja vozil se je odvijala na stadionu Saint-Denis, pariškem predmestju ter prizorišču uvodne in finalne tekme Eura 2016, ki bo v Franciji od 10. junija do 10. julija.

1.6.2016 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info