Novice Kia

Novi Sorento z digitalnim zaslonom proti mrtvim kotom

11.5.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Novi Sorento z digitalnim zaslonom proti mrtvim kotom

Kia bo pri novem Sorentu predstavila tehnologijo BVM (Blind-Spot View Monitor), ‘drugi par oči’ za voznika, ki je namenjen izboljšanju varnosti vseh udeležencev v prometu z odpravo voznikovega mrtvega kota na njegovi levi in desni strani.

BVM se v visoki ločljivosti prikazuje na zaslonu med merilniki
Sorento je prva Kia v Evropi, ki bo dobila ta napredni asistenčni pripomoček. To bo le ena izmed mnogih funkcij, ki jih omogoča novi popolnoma digitalni 12,3-palčni ‘Supervision’ zaslon na inštrumentni plošči. BVM izboljša voznikov pregled dogajanja za vozilom na obeh straneh med vožnjo na avtocesti in je povezan s smerokazi.

Video v visoki ločljivosti se prikazuje na levi ali desni strani TFT-LCD inštrumentne plošče, ko voznik vklopi smerokaz in se v njegovem mrtvem kotu skriva vozilo. Video iz mrtvega kota takoj zavzame mesto na zaslonu merilnika hitrosti ali števca prevoženih kilometrov (oziroma merilnika hibridnega sistema pri hibridnih izvedenkah Sorenta), hkrati pa še vedno kaže trenutno hitrost vozila. Video se prikazuje s pomočjo dveh širokokotnih in  visokoločljivostnih kamer, ki se nahajata v ohišju
levega in desnega stranskega ogledala. Kameri omogočati širši zorni kot sama ogledala ter tako vozniku nudita precej boljši prikaz zadaj vozečega vozila.

Nova tehnologija ob prikazu dogajanja okrog vozila olajša parkiranje
Kiina BVM tehnologija bo na voljo kupcem Sorenta v Evropi kot del paketa, v katerem so prikaz dogajanja okrog vozila (Surround View Monitor), asistenčni sistem PCA za izogib trku med parkiranjem (Parking Collision-Avoidance Assist) ter tudi avdio sistem Bose Performance Series.

V Evropi na voljo ob sistemu za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu
Ta paket bo evropskim kupcem na voljo v vozilih, ki so opremljena s funkcijo BCA (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist). Sistem BCA pomaga voznikom pri izogibanju vozilom v njihovem mrtvem kotu, saj se aktivira ob zaznavi bližajočega se trka.

Popolnoma digitalna inštrumentna plošča
Kiini digitalni merilniki ‘Supervision’ so namenjeni podajanju karseda jasnih informacij voznikom. Z visokoločljivostnim zaslonom (1920×720 pikslov) digitalni merilniki nadomeščajo običajni merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov z enim samim enotnim zaslonom, ki prikazuje izostreno digitalno številčnico s podatki o vozilu in motorju. Večfunkcijski zaslon med števci prikazuje navigacijska navodila ‘ovinek za ovinkom’, informacije avdio sistema, poglobljene potovalne podatke,
diagnostična opozorila ter ‘pop-up’ obvestila, povezana z različnimi aktivnimi in asistenčnimi tehnologijami.

PREDHODNA NOVICA

Skupni razvoj platforme za elektrina vozila

Skupni razvoj platforme za električna vozila

Kia Motors bo kot del skupine Hyundai Motor Group (HMG) skupaj s podjetjem Canoo razvijala platformo za električna vozila (EV), ki bo temeljila na Canoojevem lastnem skateboard dizajnu, namenjena pa bo novim modelom korejskega avtomobilskega velikana.

6.5.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Nart za rast prodaje elektrinih vozil

Načrt za rast prodaje električnih vozil

Kia Motors Europe je predstavila več podrobnosti o prehodu k elektrifikaciji svojih vozil, ki sledi rekordni prodaji električnih vozil (EV) v Evropi v prvem četrtletju 2020 (Q1 2020).

14.5.2020 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info