Novi povsem digitalni merilniki v Kii XCeed

Najnovejši model s palete vozil znamke KIA bo prvi model z novo 12,3-palčno in povsem digitalno digitalno instrumentno ploščo imenovano Supervision.

Emilio Herrera, glavni operativni direktor Kia Motors Europe pravi: »Naš novi digitalni instrument Supervision je ena od številnih novih tehnologij, ki bodo na voljo v novem Kia XCeed. Pohvali se lahko s  široko paleto funkcij, zlasti na modelih z višjimi specifikacijami pa bo igrala pomembno vlogo pri prikazu kritičnih informacij vozniku na jasen, nevsiljiv način. V prihodnosti bo prilagojen za druge modele znamke Kia, saj iščemo nove načine, kako voznikom na poti prikazati koristne in kritične informacije. ”

Oblikovan je tako, da vozniku poda informacije na kar se da jasen način. S HD resolucijo (1920X720) Supervision povsem zamenja klasične merilnike, ki jih najdemo v trenutnih KIA modelih. Enoten zaslon vsebuje digitalni prikaz merilnikov hitrosti motorja in vozila, ki jih prikazuje z dovolj hitrim osveževanjem zaslona za gladko prikazovanje spremembe slike. Med obema merilnikoma je multifunkcijski zaslon za prikazovanje navigacije, radio informacije, klice na povezani telefon in podrobne informacije o vašem vozilu.

Ob vžigu in izklapljanju vozila se na zaslonu prikaže kratka animacija vozila v gibanju s kratkim povzetkom vožnje; čas vožnje, prevožena razdalja, povprečna poraba vožnje in ocenjen preostanek dosega.

Nov digitalni merilnik Supervision bo opcijsko na voljo pri novem Xceedu in kasnejših modelih in posodobitvah modelov.

Podobne objave