Novice Kia

Novi Kiin kompaktni križanec

9.6.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Novi Kiin kompaktni krianec

Kiin prihajajoči križanec razreda B, ki se bo imenoval Stonic, je kompaktni križanec s pravim evropskim oblikovalskim pečatom. Stonic je privlačen in deluje zelo prepričljivo, svoje vzornike pa je tako po obliki kot uporabnosti našel med velikimi hišnimi SUV modeli.

Ime Stonic je posrečena kombinacija angleških besed Speedy in Tonic, ki se nanašata na prvi in zadnji ton glasbene lestvice. Stonic s tem namiguje, da je živahno vozilo, ki v razredu kompaktnih SUV vozil ponuja nekaj novega in svežega. Podolgovata strešna linija in edinstveni strešni nosilci dajejo vozilu športni pridih, medtem ko neobičajne zadnje luči poudarjajo Stonicovo mladostno in futuristično pojavo. Vozilo ima ostre vodoravne linije z mehko oblikovanimi površinami in v svoj razred
prinaša kompaktne mere ter nizko težišče.

Evropsko oblikovana kabina z ravnimi linijami, gladkimi površinami in geometričnimi oblikami nadaljuje obliko zunanjosti. Stonicova notranjost s pametno odmerjenim in maksimalno izkoriščenim prostorom vsebuje najnovejšo tehnologijo in ergonomijo ter z ‘lebdečim’ HMI (human-machine interface) vmesnikom neopazno povezuje pametni telefon s številnimi funkcijami vozila. Stonic, katerega prodaja se začne v drugi polovici leta, bo najbolj prilagodljiva Kia doslej, tako navznoter kot navzven.

PREDHODNA NOVICA

Rekordnih 166 266 prodanih vozil

Rekordnih 166.266 prodanih vozil

Kia Motors je po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev ACEA v letošnjih prvih štirih mesecih dosegla nov mejnik (rekordnih 166.266 prodanih vozil na evropskem trgu (EU28 + EFTA države)).

26.5.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kia letos bolja za 11 tok

Kia letos boljša za 11 točk

Kia je že drugo leto zapored najboljša znamka po zadovoljstvu kupcev glede na rezultate študije IQS (Initial Quality Study) podjetja J.D. Power za leto 2017, ki raziskuje zadovoljstvo kupcev 90 dni po nakupu. Kiino izboljšanje kakovosti je najboljši rezultat kateregakoli avtomobilskega proizvajalca v zadnjih 20 letih študije.

30.6.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info