Novice Kia

Novi cee’d maksimalno varen po EuroNCAP

30.8.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Novi cee   d maksimalno varen po EuroNCAP

Novi Kia cee’d je pri najnovejših preizkusnih trkih osvojil maksimalnih 5 zvezdic po EuroNCAP. 5-vratna različica je prejela visoke ocene v prav vseh kategorijah – pri zaščiti odraslih potnikov (89% vseh možnih točk), zaščiti otrok (88%) in dodatni varnostni opremi (86%). Ob tem je potrebno omeniti, da je pri dinamičnem delu zaščite otrok prejel maksimalno število točk. Poleg tega je novi cee’d ocenjevalce EuroNCAP navdušil z
elektronskim nadzorom stabilnosti, ki je postal obvezni del testa.

Sicer je bila že prejšnja generacija cee’da leta 2007 prva Kia (in sploh prvi model katerega koli korejskega avtomobilista), ki je osvojila vseh 5 zvezdic po EuroNCAP. Ob tem je treba povedati, da so se v zadnjih petih letih kriteriji za najboljšo oceno bistveno zaostrili, kar predstavlja čedalje težjo nalogo za vse avtomobilske proizvajalce. Zato je cee’dova najvišja ocena še en dokaz Kiine predanosti zagotavljanju maksimalne varnosti za vse udeležence v prometu.

Standardna varnostna oprema novega cee’da med drugim vključuje varnostne zračne blazine in zavese, opozorilnike za nepripete varnostne pasove (spredaj in zadaj), ESC stabilnostni sistem s pomožnim sistemom VSM za ohranjanje smerne stabilnosti, HAC sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, ter ESS sistem s saodejnim vklopom vseh smernikov pri nenadnem zaviranju v sili.

Poleg starega in novega cee’da je še pet Kiinih modelov (Rio, Venga, Soul, Sportage in Sorento) prejelo vseh 5 zvezdic po EuroNCAP.

PREDHODNA NOVICA

Zaetek proizvodnje novega cee   da Sportswagon

Začetek proizvodnje novega cee’da Sportswagon

• Proizvodnja bo potekala v tovarni v slovaški Žilini
• Celotna proizvodnja v žilinski tovarni bo narasla na 285.000 vozil v letu 2012
• Prejšnji cee’d SW je sestavljal več kot 20% proizvodnih zmogljivosti tovarne

23.8.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kia razirila svoje aktivnosti na podroju korporativne drubene odgovornosti

Kia razširila svoje aktivnosti na področju korporativne družbene odgovornosti

Korporacija Kia Motors je ta mesec s projektom Green Light (slov. Zelena luč) razširila svoje aktivnosti na področju korporativne družbene odgovornosti. Gre za program družbene mobilnosti katerega cilj je izboljšanje dostopa prikrajšane mladine na kriznih območjih do zdravstvenih in izobraževalnih storitev.

4.9.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info