Novice Kia

Nova Kia Cadenza postala ‘Mednarodni avto leta’

23.1.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Nova Kia Cadenza postala    Mednarodni avto leta

Ameriški Road & Travel Magazine (RTM) je na avtomobilskem salonu v Detroitu Kiino limuzino Cadenza razglasil za Mednarodni avto leta 2014 (International Car of the Year – ICOTY). Povsem nova Cadenza se ponaša z izjemnim oblikovanjem v kombinaciji s premijskim udobjem in Kiino impresivno vrednostjo v razredu vrhunskih limuzin. Sicer je omenjeni magazin lansko leto najprestižnejše priznanje podelil Optimi, Kiini srednje veliki limuzini.

Nagrada za avto leta je nedvomno lepa popotnica za Kio, ki letos onstran luže praznuje 20-letnico obstoja in je znana po svojih drznih korakih. Nova Cadenza je še en primer preskoka te najstarejše korejske avtomobilske znamke, ki se lahko pohvali s tem, da je s Cadenzo prepričala stranke, ki nikoli prej niso razmišljale o nakupu Kie. Nagrada ICOTY dve leti zapored je jasna potrditev tega, da Kiina vozila še naprej ponujajo vrhunsko razmerje med oblikovanjem, udobjem in vrednostjo, kar
današnji preudarni kupci vozil še kako upoštevajo.

Poleg atributov vozila kot so slog, udobje in zmogljivosti, žirija upošteva tudi to, kako je znamka preko svojih trženjskih prizadevanj čustveno povezana s strankami. Zmagovalca izbira ICOTY žirija, ki jo sestavljajo avtomobilski novinari priznanih ameriških medijev, kot so Consumer Guide® Automotive MSN Autos, New Car News Syndicate in Road & Travel Magazine.

V obrazložitvi izbora je Courtney Caldwell, urednik magazina Road & Travel, povedal: “Kia Cadenza je zmagala zaradi različnih razlogov, med drugim zaradi Kiinih izjemnih prizadevanj po pojavnosti v kategoriji luksuznih vozil,” ter dodal: “Gledano kot celota je avto lep in dostopen ter ameriškemu srednjemu sloju omogoča premijski slog in vrhunske zmogljivosti. Lahko samo zaploskamo Kiinemu bliskovitemu vzponu od podcenjenega do neverjetnega!”

Nagrada ICOTY je najnovejša pridobitev nove Cadenze, že pred nekaj meseci pa je Kiina najprestižnejša limuzina zmagala v vzporednem testu limuzin Motor Trend magazine in bila na ožjem seznamu kandidatov za severnoameriški avto leta 2014.

PREDHODNA NOVICA

  Divji otrok   Kiinih oblikovalcev

»Divji otrok« Kiinih oblikovalcev

Na pravkar odprtem salonu vozil v Detroitu je Kia predstavila svoj najbolj agresiven koncept GT4 Stinger, ki z zadnjim pogonom in sedežno razporeditvijo 2+2 premika meje zmogljivosti ter človeka in stroj postavlja v pravo ravnovesje tako na cesti kot tudi na stezi.

15.1.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA tudi v 2013 z rastjo v Sloveniji

KIA tudi v 2013 z rastjo v Sloveniji

KIA je lani v Sloveniji prodala 3.226 vozil, kar predstavlja 18-odstotno rast v primerjavi z letom 2012, ko so prodali 2.729 vozil. Kljub težkim časom za avtomobilske proizvajalce in trgovce se je rast Kie nadaljevala, prav tako pa tudi tržni delež, ki je lani znašal 6,3% (Kiin delež v Evropi pa je ostal 2,7-odstotni).

29.1.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info