Novice Kia

Mišičasta zunanjost in inovativna notranjost

1.6.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Miiasta zunanjost in inovativna notranjost

Kia je včeraj pokazala prve skice povsem novega Sportaga – 5. generacije najbolj priljubljenega SUV modela te znamke.

Kia Sportage bo prvič v svoji 28-letni zgodovini dobil izključno evropsko različico
Novi Sportage, ki bo julija prvič razkrit v Koreji, je skrbno izdelan z namenom, da postavi nova merila v svojem razredu – zaradi svojega naprednega oblikovanja zunanjosti in notranjosti, tehnologij povezljivosti ter odzivnih in varčnih motorjev. Septembra bo Sportage prvič v svoji 28-letni zgodovini dobil izključno evropsko različico.

Kiina oblikovalska filozofija ‘Združeni kontrasti’ v središču mladostnega videza Sportaga
Kiin novi oblikovalski jezik Združeni kontrasti (angl. Opposites United), ki je bil razkrit v začetku leta in je doživel dober sprejem v oblikovalski skupnosti, je srce Sportaga, saj vpliva na vsak vidik njegovega videza in značaja. Prve skice nakazujejo odločen, vrhunski SUV videz, ki izkazuje čast popolnosti in preprostosti narave ob hkratnem povezovanju z novo oblikovalsko usmeritvijo te najstarejše južnokorejske avtomobilske znamke.

Mišičasta zunanjost in inovativna notranjost
Novi Sportage ima mišičasto držo in močno, a prefinjeno silhueto. Opaznejše nove podrobnosti so med drugim ostre značajske linije. Prednji del zaznamuje v hipu prepoznavna in provokativna drža, s črno masko in podrobno grafiko, ki se razteza čez celoten novi »obraz«. Zadek zaznamujejo mišičasta ramena, katerih linije blago padajo do stičišča z ozkimi dnevnimi lučmi, ki obdajajo novi Kia logo in značko Sportage. Risba notranjosti razkriva proti vozniku usmerjen prostor, ki prinaša drzen
dizajn, mehkobo kakovostnih materialov in inovativne tehnologije. V osrčju je čudovito oblikovan integrirani ukrivljeni zaslon.

“Z navdihom, ki smo ga našli v etosu, smo na točki srečanja narave z modernostjo ustvarili novi Sportage, ki s svojo pustolovsko, a sodobno zunanjostjo, čudovito notranjostjo in veliko doslej nevidenimi detajli izziva oblikovalske norme,” je dejal Karim Habib, višji podpredsednik in vodja Kiinega globalnega oblikovalskega središča. “Z novim Sportagem nismo želeli le narediti koraka naprej, temveč smo se raje premaknili na popolnoma drugačno raven znotraj SUV razreda.”

Več podrobnosti o evropski različici novega Sportaga bo razkritih septembra.
 

PREDHODNA NOVICA

Novi KIA Sorento

Novi KIA Sorento

29.5.2021 · Avtohiša Pan-Jan

NASLEDNJA NOVICA

KIA z novimi modeli ustvarja prodajni zagon

KIA z novimi modeli ustvarja prodajni zagon

Iz korporacije Kia poročajo o skupno prodanih 245.994 vozilih v maju 2021, kar je 49-odstotno povečanje v primerjavi z majem lani.

11.6.2021 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info