Novice Kia

Milijonti Sorento z oznako “Made in USA”

10.5.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Milijonti Sorento z oznako    Made in USA

V teh dneh pri Kia Motors praznujejo pomembno prelomnico – v njihovi ameriški tovarni je skozi proizvodne trakove zapeljal milijonti primerek Sorenta, najbolj znanega Kiinega SUV modela. Milijontega Sorenta, namenjenega severnoameriškemu trgu, so v tovarni v West Pointu v zvezni državi Georgia izdelali prav na praznik dela, 1. maja.

Tovarna zaslužna za 15.000 delovnih mest
Proizvodnja v tovarni, v katero je Kia vložila več kot 1,1 milijarde dolarjev (1 mlrd. EUR), se je konec leta 2009 pričela s Sorentom, leta 2011 pa so tu začeli izdelovati še limuzino Optima. Skupaj z lokalnimi dobavitelji je KMMG, kar je skrajšano ime tovarne Kia Motors Manufacturing Georgia, zaslužna za ustvarjanje več kot 15.000 delovnih mest v West Pointu in regiji. Do danes so v KMMG proizvedli skorajda 2,4 milijona vozil.

Harrison Shin, izvršni direktor KMMG, je ob jubileju dejal: “Sorento je za vse nas v tovarni nekaj posebnega, saj je bil prvo vozilo, ki smo ga tu začeli proizvajati. Naša ekipa v West Pointu je zavezana izdelovanju najboljših vozil na svetu in temu se posvečamo vsak dan. Želim čestitati ekipi, ki je dosegla še eno pomembno prelomnico.”

Sorento lani rekordno v Evropi
Kiinega paradnega konja za Evropo in ostale trge proizvajajo v Hwasungu v Južni Koreji. Prodaja Sorenta v Evropi je lani dosegla 15.769 vozil, kar je največ od leta 2002, ko je ta SUV vstopil na avtomobilski trg.

Kiina edinstvena 7-letna garancija
V Evropi kot za vsa ostala nova vozila Kia tudi za Sorento velja 7-letna tovarniška garancija (do 150.000 km, prva tri leta brez omejitve prevoženih kilometrov).

PREDHODNA NOVICA

Proizvodnja na ogromnem in hitro rastoem trgu novih vozil

Proizvodnja na ogromnem in hitro rastočem trgu novih vozil

Kia Motors je z vlado indijske zvezne države Andhra Pradesh podpisala sporazum o gradnji nove tovarne v okrožju Anantapur. Slovesnosti v mestu Vijayawadaso so se udeležili visoki uslužbenci družbe Kia Motors in predstavniki regionalnih oblasti.

4.5.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Elektrini Soul izboljal svoj doseg

Električni Soul izboljšal svoj doseg

Kia Motors je predstavila različne izboljšave, s katerimi so pri električnemu Soulu povečali njegov doseg. Nova, učinkovitejša baterija je zaradi večje energijske gostote in zmogljivosti skladiščenja energije povečala doseg vozila za kar 18 %, z doslejšnjih 212 na sedanjih 250 km (kombinirano, novi evropski vozni cikel, NEDC).

19.5.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info