Lastniki Kia e-Nira v študiji J.D. Power najbolj zadovoljni

Kia e-Niro je osvojil 1. mesto med množičnimi znamkami v najnovejši študiji podjetja J.D. Power 2021 o izkušnjah lastnikov električnih vozil (EVX Electric Vehicle Experience). Za potrebe študije je J.D. Power približno 10.000 lastnikov električnih vozil (EV) izprašal o dejavnikih, kot so npr. stroški lastništva, doseg baterije ter užitek v vožnji, za oceno verjetnosti ponovnega nakupa in priporočila električnega vozila. Od skupno razpoložljivih 1000 točk je Kia e-Niro med vsemi modeli
množičnih znamk zbral največ točk (782), na drugo mesto se je uvrstil Chevrolet Bolt (745 točk), tretji pa je bil Hyundai Kona EV (743).

“To je še ena pomembna nagrada za e-Niro in nadaljnji temelj uspešnega vpliva, ki ga ima na trg električnih vozil že od svojega nastanka. Ni enostavno biti vodilni na trgu v tem razredu, ampak to je natanko to, kar e-Niro je – ob ničelnih emisijah nudi izjemne vozne lastnosti in high-tech notranjost. E-Niro je ob tem tudi praktičen, funkcionalen in zabaven,” je dejal Jason Jeong, predsednik Kia Europe.

“Biti zmagovalec v kategoriji množičnih znamk v študiji EVX o zadovoljstvu lastnikov je potrditev, kako dobro so kupci sprejeli naša električna vozila, kar nas lepo usmerja v prihodnost, ko bomo – do leta 2025 – predstavili 11 vznemirljivih električnih vozil nove generacije. Ta prehod na elektrifikacijo je vstopil v novo fazo, zato smo ponosni, da smo v ospredju tega zagona.”

Najnovejše priznanje za e-Niro krepi moč Kiine električne modelne ponudbe
Z močno aktualno ponudbo električnih vozil in s pogledovanjem proti prihodnji mobilnosti Kia uresničuje svoj Plan S, med katerim bo do leta 2025 investirala 25 milijard dolarjev v prihodnjo elektrifikacijo, storitve mobilnosti, povezljivost in avtonomnost. Kia e-Niro odpira svet priložnosti voznikom, ki jih privlačijo priljubljeni križanci, hkrati pa si tudi želijo vseh prednosti, ki jih nudijo električni avti. Z navorom 395 Nm in štirimi načini vožnje e-Nirov robustni električni pogon
odpelje voznike tja, kamor si želijo – ne le hitro, temveč tudi z napredno tehnologijo in povezljivostjo v stilskem paketu, ki se ujema z vsakim življenjskim slogom.

Ameriška študija EVX o zadovoljstvu lastnikov, ki jo izvajajo skupaj z mrežo polnilnic PlugShare, postavlja standarde zadovoljstva, ki zadevajo izkušnje lastnikov električnih vozil. Študija EVX meri zadovoljstvo lastnikov v razredu premijskih in množičnih proizvajalcev na osnovi 7 dejavnikov: natančnosti preostalega stanja baterije, razpoložljivosti javnih polnilnic, dosega baterije, stroškov lastništva, užitka v vožnji, enostavnosti polnjenja doma ter kakovosti in zanesljivosti vozila.
Letošnja študija, ki so jo izvajali oktobra in novembra 2020, je zajela 9.632 lastnikov baterijskih električnih vozil in priključnih hibridnih vozil, kupljenih v obdobju od leta 2015 do 2021.

Podobne objave