Novice Kia

Kiino uspešno trimesečje po svetu in Sloveniji

13.4.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kiino uspeno trimeseje po svetu in Sloveniji

Iz korporacije Kia Motors sporočajo, da so marca po vsem svetu prodali 242.617 vozil. To je nekoliko več kot marca lani, ko so prodali 242.608 vozil. Kiin globalno najbolje prodajan model v marcu je bil SUV model Sportage s 46.046 prodanimi primerki.

Izven Južne Koreje se je marca prodajal povečala za 2,2 odstotka v primerjavi z lani (198.384 vozil). Prodaja Sportaga se je povečala za 14,1 odstotkov v primerjavi z marcem lani (43.373 vozil). Rio je bil drugi najbolje prodajan model (24.358 vozil), ki mu je sledil model K3 (ponekod ga tržijo kot Forte), ki je našel 17.475 novih kupcev. Najstarejši južnokorejski avtomobilski proizvajalec je v prvih treh mesecih letošnjega leta skupno prodal 650.143 vozil, kar je 0,6 odstotka več kot v
enakem obdobju lani, ko so prodali 646.374 vozil.

V Sloveniji sta najbolj priljubljena modela »evropski« Ceed in Sportage
Kar zadeva Slovenijo, je bilo na sončni strani Alp v prvih treh mesecih prvič registriranih 768 Kij, kar je 7 odstotkov več kot lani. Po priljubljenosti pri Slovencih prednjačita Ceed (340 prodanih primerkov, 21 % več v primerjavi z enakim obdobjem lani), ki je izključno namenjen Evropi in Sportage (214 vozil, +40,8%), oba zasedata drugo mesto v svojem razredu in se proizvajata v Kiini tovarni na Slovaškem. Tretji najbolj prodajan model pa je mestni križanec Stonic, ki je našel 134 nove kupce
in se je malo izboljšal lanskoletni rezultat.

Kia Motors pričakuje nadaljnji rast prodaje, zlasti na razvijajočih se trgih, saj na trg šele prihajajo novi modeli, ob tem pa po novem regijski sedeži dobivajo več avtonomije, da se lahko bolje odzivajo na trende na posameznih trgih in želje strank. Podjetje namerava okrepiti svoja prizadevanja postati globalni vodilni proizvajalec okolju prijaznejših vozil.

PREDHODNA NOVICA

Malo spredaj  veliko zadaj

Malo spredaj, veliko zadaj

– Litrski trivaljnik zadovolji večino potreb, ob polni naloženosti pa rad malce več spije
– S popusti sodi med cenovno bolj ugodne avtomobile v svojem razredu

13.4.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA predstavlja K3 in prikljuno hibridni K3

KIA predstavlja K3 in priključno-hibridni K3

Kia Motors je na avtomobilskem salonu v Šanghaju predstavila model Kia K3 in njegovo priključno-hibridno različico K3 Plug-in Hybrid. Najnovejša različica limuzine srednjega razreda je oblikovana in razvita izključno za kitajski trg, kjer za razliko od Evrope prevladujejo limuzine.

18.4.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info