Novice Kia

Kiina 7-letna garancija ponuja “popolno ekonomsko brezskrbnost”

16.7.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kiina 7 letna garancija ponuja    popolno ekonomsko brezskrbnost

Kiina nepremagljiva 7-letna/150.000 km tovarniška garancija predstavlja preboj v avtomobilski industriji in z novimi dokazi kaže pozitiven učinek preostale vrednosti. Nudenje garancije ni le jasen signal visoke kakovosti Kiinih modelov, temveč tudi neposredno vpliva na zmanjšanje stroškov za vse kupce, ki kupujejo nove in rabljene modele Kia.

Kia je januarja 2010 uvedla polno 7-letno/150.000 km garancijo za vse novoregistrirane Kie (do takrat je veljala le za vozila iz evropske tovarne) in se je na trgu rabljenih vozil po treh letih že pojavilo precejšnje število teh vozil. Korejska znamka je prosila EurotaxGlass’s, vodilno evropsko podjetje na področju avtomobilskih podatkov, naj razišče in analizira učinek Kiine garancije na preostalo vrednost.

EurotaxGlass’s je ugotovil, da je garancija pomembno pozitivno vplivala na ceno rabljenih vozil. Neobdelani podatki so vsebovali statistično pomembno število opazovanj za Kiine modele Picanto, Rio, cee’d in Sportage (skupno 6.889, od tega 4.001, ki so jih lahko uporabili za analizo). Za vse te modele je EurotaxGlass’s lahko pokazal pozitiven učinek, ki je bil neposredno povezan z garancijskim programom.

Zvišanje preostale vrednosti je za dve leti star model s 40.000 prevoženimi kilometri znašalo od 250 EUR do 550 EUR (odvisno od modela). Po rezultatih študije bodo kupci novega cee’da zahvaljujoč zvišani ceni rabljenega vozila pridobili do 6%, kar je rezultat garancije.

“Kupci rabljenih vozil dojemajo garancijo kot nekaj kar je vredno višje cene. Odkar je Kiina garancija prenosljiva jim to prinaša popolno breskrbnost,” je rezultate komentiral Christof Engelskirchen, direktor EurotaxGlass’s.

EurotaxGlass’sovi strokovnjaki so avgusta 2012 analizirali cene več tisoč rabljenih Kij v Nemčiji in uporabili multivariantno regresijsko analizo za ugotavljanje vpliva 7-letne garancije na preostalo ceno vozila.

PREDHODNA NOVICA

Milijon izdelanih avtomobilov

Milijon izdelanih avtomobilov

Iz ZDA prihaja novica o novem proizvodnem rekordu znamke KIA, ker so Američani v teh dneh po štirih letih proizvodnje na domačih tleh (Georgia) izdelali milijonti avtomobil popularne južnokorejske znamke, ki ima v ZDA približno 770 prodajnih salonov in serviserjev.

15.7.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA nared za Frankfurt

KIA nared za Frankfurt

Povsem novi Kia Soul bo evropsko premiero doživel 10. septembra na salonu v Frankfurtu. Družbo mu bodo delali novo konceptno vozilo B razreda (svetovna premiera), ter prenovljena limuzina Optima in malček Picanto v LPG različici.

28.8.2013 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info