Novice Kia

Kiin novi zastavonoša - EV9

26.8.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

Kiin novi zastavonoa   EV9

Kia je razkrila nekaj podrobnosti zaključnih intenzivnih testiranj, ki so jih pri modelu EV9 izpeljali pred svetovno premiero, ki bo v letu 2023.

Oblikovan in zasnovan, da preobrazi razred velikih električnih SUV modelov.
Popolnoma električni Kia EV9 bo postal zastavonoša znamke in bo revolucioniral segment velikih električnih SUV-jev, hkrati pa pospešil preobrazbo znamke Kia ter potrdil njeno vodilno vlogo na področju trajnostne električne mobilnosti.

Kiin naslednji električni model SUV EV9 podvržen strogim zaključnim testom.
Kia EV9 je bil razvit v 44 mesecih, da bi postavil nove standarde na področjih oblikovanja, zmogljivosti, dosega, vozne dinamike, tehnologije in udobja, vsak vidik novega modela pa je v Kiinem globalnem centru za raziskave in razvoj v korejskem Namyangu potisnjen do skrajnih meja preverjanja vzdržljivosti.

Zastavonoša bo premikal meje vzdržljivosti na najtežjih stezah, cestah in terenih.  
Med zadnjo fazo testiranja je EV9 neusmiljeno podvržen zahtevnemu programu preverjanja vzpenjanja na hrib s štirikolesnim pogonom, vožnje na stezi z grobim terenom ter plovbe v globoki vodi, da bi se zagotovila največja zanesljivost tudi v najzahtevnejših razmerah. Visoka hitrost, vodljivost in nizko trenje postavljajo vsak element zmogljivosti in lege na cesti EV9 pod najstrožji nadzor. Hkrati pa neizprosni tlakovci belgijske ceste Kiinim inženirjem omogočajo, da udobje vožnje in kakovost izdelave EV9 podvržejo najstrožjim preizkušnjam. Poleg testnega programa v raziskovalno-razvojnem centru Namyang je bil, tako kot vsak Kiin model, tudi EV9 izpostavljen strogemu režimu testiranja na najzahtevnejših lokacijah po vsem svetu.

Kia je lani na sejmu AutoMobility v Los Angelesu premierno predstavila konceptno vozilo EV9. Serijski model EV9, ki pooseblja novi oblikovalski jezik znamke (‘Opposites United’), bo predstavljal vrhunec tega, kar je mogoče narediti s SUV modelom. Kia EV9, zasnovan na napredni električni globalni modularni platformi (E-GMP), bo uvedel novo dobo sofisticirane, visokotehnološke in trajnostne mobilnosti. EV9 bo na trgu predstavljen v prvem četrtletju leta 2023, ko se v električni ponudbi Kie pridruži revolucionarnemu povsem električnemu modelu EV6, ki je prejel številna priznanja, vključno z zelo prestižnim naslovom Evropski avto leta 2022.

PREDHODNA NOVICA

KIA tudi letos z nagrado Red Dot

KIA tudi letos z nagrado Red Dot

Prejeto priznanje Red Dot za smernice korporativnega oblikovanja odraža prizadevanja Kie, da z oblikovanjem predstavi svoje vrednote in kupcem zagotovi edinstvene izkušnje.

12.8.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Ni ve za vsako ceno   KIA SPORTAGE

Nič več za vsako ceno - KIA SPORTAGE

– Predstavlja se z najbolj drzno obliko do zdaj, a to ni njegova edina vrlina
– S turbobencinskim blagim hibridom s 132 kW (180 KM) moči je živahen, vendar ne prav varčen
– Z najbogatejšo opremo se spogleduje s premijskimi modeli in s popustom stane manj kot 38 tisoč evrov

26.8.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info