Novice Kia

KIA že petič zapored zmagala v raziskavi J.D. Power

20.8.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA e peti zapored zmagala v raziskavi J D  Power

Kia je postala neluksuzni avtomobilski proizvajalec, ki je v raziskavi J.D. Power IQS 2019 o začetnem zadovoljstvu kupcev dosegla najboljši rezultat, kar je za korejsko znamko že peta zaporedna zmaga v tej odmevni letni raziskavi. Z zabeleženimi 70 okvarami na 100 vozil je Kia letos za dve točki izboljšala lanski dosežek

Sportage je serijski zmagovalec
Zaporednih zmag na tem področju ne dosega le znamka Kia kot celota, temveč tudi njeni modeli. Tako je Sportage, ki je med SUV modeli že 25 let sinonim za vrhunsko kakovost, po lanskoletnem 2. mestu letos slavil v razredu majhnih SUV-jev študije IQS. Poleg tega je Sportage dvakrat zapored slavil v prestižni študiji J. D. Power o zanesljivosti vozil (Vehicle Dependability Study 2017, izvedena v Nemčiji*), v kateri vozniki podajo podrobne ocene o svoji lastniški izkušnji z vozilom, ki ga vozijo
več kot dve leti. Legendarni Kiin SUV je dosegel tudi najboljši rezultat vseh časov na vzdržljivostnem testu nemškega Auto Bilda**, prejel številna priznanja za dizajn ter osvojil nagrado Best Buy za najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.***

Štirje modeli Kia med 10 najboljšimi, kar je največ med vsemi znamkami
Za Kiin ponovni uspeh v raziskavi IQS so zaslužni 4 modeli – Rio, Forte, Sportage in Soul –, ki so se uvrstili med 10 najboljših v skupnem seštevku, kar je največ med vsemi znamkami.

Rio, Forte, Sportage in Sedona zmagovalci v svojih razredih
Poleg tega je imela Kia tudi 4 zmagovalce v posameznih razredih: Rio je slavil med majhnimi vozili, Forte med kompaktnimi, Sportage med SUV modeli in Sedona med enoprostorci.

“Biti na vrhu v raziskavi J.D. Power o začetnem zadovoljstvu kupcev med množičnimi znamkami je izjemna čast, a ohranjati vodilni položaj pet let zapored nedvomno potrjuje Kiino predanost kakovosti in lastniški izkušnji,” je dejal Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors America. “S štirimi zmagovalci v posameznih razredih – in tremi dodatnimi modeli med najboljšimi tremi v svojih razredih – Kia dokazuje uspešnost svoje filozofije, da mora biti stranka vedno na prvem mestu.”  

Letno poročilo analizira odzive 76.256 kupcev vozil (257 različnih modelov) v 26 kategorijah. Vozila ocenjujejo glede na vozniško izkušnjo, motorne in prestavne zmogljivosti ter širok nabor zadev, povezanih s kakovostjo, ki so jih prijavili v prvih 90 dneh uporabe.

Opombe:
* https://www.kia.si/novice/novica/kia-velika-zmagovalka-studije-jd-power-o-zanesljivosti-vozil-v-nemciji-5986
** https://www.kia.si/novice/novica/vztrajnostni-test-100000-km–kia-sportage-20-crdi-awdauto-bild-10102016-4809
*** https://www.kia.si/novice/novica/kia-sportage-%E2%80%93-potrjeno-najboljsi-6239

PREDHODNA NOVICA

Kia je v prvih 6 mesecih v Evropi skupno prodala 268 305 vozil   1 6  kot v 2018

Kia je v prvih 6 mesecih v Evropi skupno prodala 268.305 vozil (+1,6% kot v 2018)

V prvih šestih mesecih letošnjega leta so v Kijini tovarni na Slovaškem (Žilina), eni najsodobnejših avtomobilskih tovarn na svetu, proizvedli 180.200 osebnih vozil in 222 tisoč motorjev (slednje izdelujejo tudi za sestrski Hyundai).

17.8.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Zaetek proizvodnje Kiinega novega modela XCeed

Začetek proizvodnje Kiinega novega modela XCeed

Ceedovo družino (Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed) bodo poleg XCeeda do konca leta obogatile še nove hibridne različice. V slovaški tovarni so po vsakoletni dvotedenski ustavitvi proizvodnje zagnali proizvodnjo novega križanca XCeed, ki je bil javnosti prvič predstavljen konec junija na Kiinem evropskem sedežu v Frankfurtu.

26.8.2019 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info