KIA z rekordno prodajo v prvem četrtletju v Evropi

Po novih podatkih Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) je Kia v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležila najboljši rezultat v zgodovini znamke – v prvem četrtletju je bilo prvič registriranih 148.571 vozil. To je 2,23-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem leta 2022 in precej več kot v prvem četrtletju leta 2021, ko je bilo registriranih 113.812 vozil. Samo marca je bilo prodanih 63.053 enot, kar je 6,9 % več kot marca lani. Ta rast pomaga ohranjati Kiin
evropski tržni delež na dobrih 4,6 %.

Kiini najbolje prodajani evropski modeli so Sportage, Ceed in Niro
Da povpraševanje po elektrificiranih vozilih Kia še naprej narašča, dokazuje tudi podatek, da je bil v prvem letošnjem četrtletju na trgih EU, EFTA in Združenega kraljestva najbolje prodajani model Kie SUV model Sportage (vključno s hibridno in priključno hibridno različico) z 41.275 primerki. Sledila sta mu družina Ceed (vključno s hibridnimi in priključnimi hibridnimi pogonskimi sklopi) s 35.207 primerki in elektrificirani Niro z 19.115 primerki.

Elektrificirani modeli predstavljajo 35 % Kiine prodaje v Evropi
Pomembno je, da so Kiina hibridna, priključna hibridna in električna vozila predstavljala 35 % celotne prodaje v Evropi, kar kaže na uspešno preoblikovanje znamke v ponudnika trajnostnih rešitev za mobilnost. Prodaja električnih vozil je temeljila na nagrajenem modelu EV6, še bolj pa se bo povečala z uvedbo težko pričakovanega modela EV9 konec letošnjega leta.

Jason Jeong, predsednik družbe Kia Europe, je komentiral: “Ta rekordni začetek leta kaže na to, da Kia še naprej uspešno raste in da se naše evropske stranke pozitivno odzivajo na našo razširjeno paleto elektrificiranih vozil.”

Podobne objave