Novice Kia

KIA z novim enoprostorcem na salonu v New Yorku

16.4.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA z novim enoprostorcem na salonu v New Yorku

Kia je na avtomobilskem salonu v New Yorku predstavila novega enoprostorca. Novi veliki enoprostorec, ki nosi že znano modelno oznako sedona, bo po mnenju proizvajalca spremenil razred velikih 8-sedežnih enoprostorcev, ker bo uporabnikom ponudil celovite rešitve za prevažanje ljudi in njihove prtljage, obenem bo lahko tudi zvesto služil vsem pustolovcem.

Čeprav veliki enoprostorci v zadnjih letih v ZDA izgubljajo kupce zaradi modne priljubljenosti podobno velikih SUV vozil, ostajajo nekateri kupci vseeno zvesti preverjeni enoprostorski družinski zasnovi, ki v tem primeru garantira sprejem sedmih ali osmih potnikov. Tudi tokrat je za oblikovanje avtomobila poskrbel Peter Schreyer, ki je ustvaril enoprostorca s podobnimi zunanjimi karoserijskimi merami in nekoliko večjo (+ 1,6 palca) medosno razdaljo kot pri aktualnem istoimenskem modelu,
vendar bo nova sedona zaradi ‘cab-forward’ zasnove karoserije nekoliko prostornejša, veliko več bo tudi vgrajenih novih tehnologij.

Ob tem so omenili novi ‘UVO infotainment’ sistem, ki med drugim premore tudi nove funkcije (Geo-fencing, Speed Alert, Curfew Alert in Driving Score) in modrozobo povezavo s Kiino ‘App’ trgovino, ki uporabniku omogoča brezplačno nalaganje aplikacij iz spletnih trgovin kot sta iTunes in Google Play. Vse različice tega modela, ki kupcem v Evropi ne bo na voljo, so že v osnovi serijsko opremljene s sistemi kot so ABS, ESC, TCS, BAS, HAC, EBD, ROM in CBC. Med vgrajeno varnostno opremo so omenili
tudi različne ostale sisteme (Forward Collision Warning System, Smart Cruise Control, Blind Spot Detection in Rear Cross Traffic Alert). Pod motornim pokrovom avtomobila, ki počiva na 19-palčnih kolesih, se skriva novi 3,3-litrski šestvaljni GDI motor, ki bo lahko sprostil 276 KM pri 6000 vrtljajih v minuti ter 336 Nm motornega navora pri relativno visokih 5200 vrtljajih v minuti. Vgrajeni bencinski motor bo vedno spojen s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Nova sedona bo kupcem na voljo v letošnji jeseni. Takrat bodo razkrili tudi prodajne cene.

PREDHODNA NOVICA

Za nami je najbolji mesec in rekordno etrtletje

Za nami je najboljši mesec in rekordno četrtletje

– V prvih treh mesecih 2014 v Evropi prodali skorajda 90.000 Kij
– Marec absolutni rekorder s prodanimi 40.479 vozili (+10%)
– Več kot 55% Kij registriranih v Evropi tudi narejenih v Evropi
– Sportage in cee’d sta Kiini evropski uspešnici

9.4.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kia na salonu v Pekingu predstavlja novi koncept

Kia na salonu v Pekingu predstavlja novi koncept

Kia Motors je na pravkar odprtem salonu v Pekingu predstavila novo limuzino K4. Srednje velika limuzina K4, ki je razvita posebej za kitajske stranke, predstavlja preprosto in prepoznavno zunanjost – z nizkim nosom, klinastim profilom in velikim prtljažnikom – ter izjmeno prostornost v kabini, ki je opremljena s številnimi visoktehnološkimi pripomočki za vrhunsko udobje in maksimalno varnost.

23.4.2014 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info