KIA vstopa v esports areno kot sponzor

KIA Motors je nedavno vstopila v areno tekmovalnih video igric, v tako imenovani svet esports, saj je postala glavni pokrovitelj evropske lige League of Legends European Championship (LEC).

Novo partnerstvo z najbolj priljubljeno esports igro na svetu
Sponzorstvo LEC je najnovejša marketinška kampanja, s katero se želi znamka Kia približati  mlajšim generacijam kupcev vozil. Kot glavni sponzor lige je Kia predstavila novi film z imenom Pripravljeni za igro (Ready to Play), ki so ga ustvarili skupaj z nekaterimi najbolj znanimi ‘komentatorji’ LEC (komentatorji spletnih igric). Film predstavi najbolj znanega komentatorja Trevorja Henryja, bolj znanega pod vzdevkom ‘Quickshot’, ki zbere ekipo svojih kolegov pred novim Kia Stingerjem –
Romain Bigeard, Indiana ‘Froskurinn’ Black, Daniel ‘Drakos’ Drakos, Aaron ‘Medic’ Chamberlain in Andrew ‘Vedius’ Day in Quickshot se odpravijo na LEC turnir.

Kia se bo z oboževalci esportsa povezovala s pomočjo digitalnih vsebin
Kia namerava ustvarjati nove digitalne marketinške vsebine, s katerimi bi se rada približala oboževalcem esportsa. Zato se je odločila za sodelovanje z nekaterimi najbolj znanimi igralci in komentatorji League of Legends. Kia bo poleg tega prisotna na LEC dogodkih na stadionih ter bo ustvarjala izvirne vsebine s sedemkratno zmagovalko League of Legends, esports ekipo ‘Fnatic’, katere člani vozijo najnovejše modele Kia.

“Zelo smo veseli, da smo se skozi partnerstvo s Kio pridružili prestižnemu seznamu dogodkov in športnih znamk ter tako vstopili v novo ero evropske lige League of Legends, ki je vodilna esport liga v Evropi. Veseli nas, da bomo skupaj s Kio delali na zagotavljanju neprecenljive izkušnje za vse igralce League of Legends po vsej Evropi,” je dejal  Alban Dechelotte, vodja sponzorstev in poslovanja pri Riot Games EU.

League of Legends, ki se je pričela leta 2009, je spletna igričarska borilna arena in najbolj priljubljena esports igrica na svetu. Igralci League of Legends nadzirajo ‘prvake’ in delujejo skupaj v ekipah v boju za prevlado na ozemlju. LEC predstavlja najvišjo stopnjo igrice League of Legends v Evropi, z desetimi ekipami, ki se borijo v najvišji ligi. Tako kot tradicionalne športe tudi LEC spremljajo milijoni oboževalcev, ki spremljajo ekipe poklicnih esports igralcev in vrhunskih
komentatorjev preko neposrednih spletnih prenosov.

Podobne objave