Novice Kia

KIA v prvem četrtletju rekordno v Evropi

26.4.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA v prvem etrtletju rekordno v Evropi

Kia Motors Europe je po podatkih Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) zabeležila rekordno prodajo v prvem četrtletju.

Rekordnih 131.434 prodanih vozil
Število prvič registriranih vozil Kia v Evropi se je v prvih treh mesecih povečalo za 5,2 % – z  lanskoletnih 124.987 na 131.434 vozil* -, s čimer je Kia postavila svoj nov prodajni rekord.

Marec Kiin najboljši prodajni mesec v Evropi
Letošnji marec je s prvič registriranimi 57.492 vozili najuspešnejši mesec v zgodovini Kie v Evropi. V primerjavi z marcem 2017, ko je bilo prvič registriranih 55.007 vozila Kia, je bila v marcu 2018 rast kar 4,5-odstotna. Evropski tržni delež najstarejšega korejskega proizvajalca vozil v prvih treh mesecih letos je znašal 3,1%, v enakem obdobju lani pa je dosegel 2,9 %.

Kiina rast presegla rast evropskega trga
Rast korejskega velikana je s tem presegla rast trga držav EU in EFTA, ki je bila v tem obdobju 0,6%.

Emilio Herrera, novi izvršni direktor Kia Motors Europe, pravi: “Kia Motors v Evropi letos cilja na pol milijona prodanih vozil. Rekordni začetek leta nas je pripeljal v dober položaj pri doseganju zastavljenega cilja, medtem ko bodo modeli, ki jih še letos pričakujemo – npr. novi Ceed – pomembno prispevali k organski rasti naše prodaje.”

Kiin najbolje prodajani model v Evropi v prvem četrtletju 2018 je SUV Sportage, ki se ga je razveselilo 34.644 kupcev. Odhajajoča generacija Kia cee’da je bila s skupno prodanimi 18.625 primerki na drugem mestu (0,8 % porast v primerjavi z enakim obdobjem lani). Prodaja novega Ceeda in Ceeda Sportswagon se prične ob koncu poletja.

Novi Stonic in Picanto zaslužna za večjo priljubljenost Kie
Pomembno sta k boljši prodaji Kie prispevala modela, predstavljena lansko leto. Prodaja mestnega malčka Picanto je poskočila za 12,4 % (18.573 vozil), tako da ta model letos predstavlja 3. najbolje prodajano Kio v Evropi. Kompaktni križanec Kia Stonic se je v prvih treh mesecih s prodanimi 15.170 primerki odlično izkazal v segmentu čedalje bolj priljubljenih manjših križancev.

Prav tako so za rast prodaje zaslužna Kiina vozila z naprednimi pogoni. Prvič registrirana hibridna vozila, priključni hibridi in električna vozila so s 13.070 primerki dosegli 36,2-odstotno rast.

Hibridi in električna vozila predstavljajo 10% Kiine prodaje v Evropi
V prvem četrtletju 2018 je imelo 10 % vseh prodanih vozil Kia v Evropi alternativni pogon (v enakem obdobju lani je ta delež znašal 7,7 %). Hibridni križanec Niro je bil za kar 26,6 % bolj priljubljen kot lani (10.399 prodanih vozil) – ob koncu leta 2017 je dobil pomoč v obliki priključnega hibrida (plug-in hybrid), ki je predstavljal 24 % Nirove prodaje. Električni Soul EV ima s 1.717 primerki za sabo najboljše četrtletje – odrezal se je 53,2 % bolje kot v enakem obdobju lani. Prodaja modela
Optima Plug-in Hybrid, ki je na voljo v limuzinski in karavanski različici, je z lanskoletnih 260 poskočila na 954 primerkov.

Kia je nedavno razgrnila svoje načrte, da bo do leta 2025 predstavila 16 modelov z naprednimi pogoni – prvo vozilo bo na trg zapeljalo še letos, s tem pa se bo okrepil položaj znamke Kia kot vodilne v Evropi na področju hibridne in električne tehnologije.

* Vir: združenje evropskih avtomobilskih proizvajalcev ACEA – države EU + EFTA

PREDHODNA NOVICA

Hyundai Kia bo razvoju v naslednjih 5 letih namenila 21 56 milijarde dolarjev

Hyundai-Kia bo razvoju v naslednjih 5 letih namenila 21,56 milijarde dolarjev

Vodstvo Hyundai Motor Group (HMG), katere del je tudi Kia Motors, je na nedavnem sestanku s predstavniki južnokorejskega finančnega ministrstva predstavila svoje poslovne načrte. Na srečanju so med drugim bili podpredsednik Hyundai Motor, Eui-sun Chung, podpredsednik oddelka za raziskave in razvoj, gospod Yang in južnokorejski namestnik premierja (obenem finančni minister), gospod Kim Dong-yeon ter namestnik gospodarskega ministra.

20.4.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Elektrini Niro bo imel doseg 450 km

Električni Niro bo imel doseg 450 km

Kia je nedavno na sejmu električnih vozil na korejskem otoku Jeju razkrila novo električno različico modela Niro. Vsestranski Niro EV, ki združuje užitek v vožnji z atraktivnim dizajnom in uporabnostjo, je nared za novo poglavje okolju prijaznejših SUV avtomobilov.

9.5.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info