Novice Kia

KIA v Parizu s štirimi premierami

28.9.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA v Parizu s tirimi premierami

Novi Kia Carens, kompaktni enoprostorec in novi Kia pro_cee’d sta danes doživela svetovno premiero na pariškem Mondial de l’Automobile 2012. Poleg njiju se prvič v Evropi predstavita tudi limuzina Optima Hybrid in prenovljeni SUV Kia Sorento.

Novi Carens vrača Kio v enega najbolj konkurenčnih razredov na evropskem avtomobilskem trgu in je oblikovan in narejen, da zadovolji potrebe in pričakovanja sodobnih družin. Narejen je na novi platformi in nudi všečno, a praktično prostornost s slokimi in aerodinamičnimi potezami, dolgo medosno razdaljo in je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži. Na voljo bodo štirje motorji z razponom moči od 115 do 177 KM in emisijami CO2 od 118 g/km. Narejen v Evropi in naprodaj spomladi naslednje leto
novi 3-vratni Kia pro_cee’d je prevzel vse preverjene najboljše lastnosti petvratnega in karavanskega cee’da, temu pa je dodal še športni videz, ki je predhodnika naredil tako priljubljenega.

Novi pro_cee’d strankam ponuja enako paleto motorjev in menjalnikov. Dolžina vozila (4.310 mm) ter širina (1.780 mm) in medosna razdalja (2.650 mm) so enaki kot pri petvratnem cee’du, medtem ko je višina znižana za 40 mm, B stebriček je pomaknjen nazaj za 220 mm, novo pa je predvsem tisto kar je za tem stebričkom – stranski stekli in plošči, C stebriček, zadek, zadnje luči in odbijač.

Ekskluzivno za evropski trg so pri Kii razvili hibridno različico limuzine Optima, ki je prvi bencinski hybrid v razredu D v Evropi in se ponaša z zares inovativnim ter v Kii razvitim ‘vzporednim hibridnim sistemom’ z 2,0-litrskim bencinskim motorjem in 30-kilovatnim električnim motorjem. Hibrid zagotavlja edinstveno zmes zmogljivosti – največja moč znaša kar 190 KM, pospešek do 100 km/h traja 9,4 sekunde, največja hitrost pa je omejena na 192 km/h – in najnižjo povprečno porabo (5,4 l/100
km) ter nizke povprečne emisije CO2 (125 g/km).

Prenovljeni SUV Kia Sorento prinaša občutnejše spremembe, ki med drugim
vključujejo popolnoma prenovljeno karoserijo, novi 2,4-litrski GDI motor s 192 KM in dodelana dizelska motorja z nizkima porabo in emisijami. Izboljšani Sorento se ponaša tudi z večjo stopnjo uglajenosti ter dodatnimi visokotehnološkimi in varnostnimi pripomočki.

PREDHODNA NOVICA

Oglaevalska kampanja s prestino nagrado Euro Effie

Oglaševalska kampanja s prestižno nagrado Euro Effie

– Kia je prva korejska znamka, ki je bila kdajkoli med finalisti izbora Euro Effie
– Nagrade EACA Euro Effie predstavljajo “zlati standard” marketinškega komuniciranja

22.9.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA med Top 100 najboljimi globalnimi znamkami

KIA med Top 100 najboljšimi globalnimi znamkami

Korporacija Kia Motors se je uvrstila na ekskluzivni seznam najboljših 100 globalnih znamk (‘Top 100 Best Global Brands 2012), ki ga je nedavno objavilo podjetje Interbrand, največje podjetje za svetovanje znamkam na svetu.

31.10.2012 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info