Novice Kia

KIA v maju prodala skoraj četrt milijona vozil

6.6.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA v maju prodala skoraj etrt milijona vozil

Iz korporacije Kia Motors sporočajo, da so v letošnjem maju po vsem svetu prodali 247.176 vozil, kar je 9 % več kot maja lani. Na trgih izven Južne Koreje je Kia maja 2018 povečala prodajo za 9,2 % v primerjavi z majem 2017, med skupno 200.130 prodanimi vozili pa se je najbolje odrezal SUV Sportage, ki je bil deležen izjemnega povpraševanja po svetu.

Prodaja na južnokorejskem trgu je znašala 47.046 vozil, kar je 8,1-odstotno povečanje v primerjavi z enakim mesecem lani. Rast Kiine prodaje v Koreji je med drugim posledica večjega povpraševanja po novi luksuzni limuzini K900, ki jo je proizvajalec predstavil v začetku aprila. Kiin v maju globalno najbolj zaželeni model je bil Sportage, ki je bil prodan v 48.074 primerkih. Riu, ki je z 32.078 prodanimi primerki zasedel drugo mesto, po prodaji sledi kompaktna limuzina Forte (v Evropi ta model
ni naprodaj, ponekod ga tržijo pod imenom K3) s 30.654 primerki vozil.

Kia Motors pričakuje nadaljnjo rast, ki jo bo še pospešil pričetek prodaje povsem novih modelov Forte in Ceed, predviden v drugi polovici leta.

Opombe:
* Prodaja v Koreji temelji na maloprodaji, prodaja izven Koreje pa na veleprodaji (globalna prodaja brez Koreje).
* Mesečni podatki v tem poročilu so neavtorizirani in so preliminarni.

PREDHODNA NOVICA

Prodanih e 3 milijone vozil s 7 letno garancijo

Prodanih že 3 milijone vozil s 7-letno garancijo

KIA Motors je nedavno dosegla nov pomemben mejnik, s tem ko je v Evropi prodala že tri milijone vozil, ki jih med ostalim odlikuje tudi najdaljša evropska tovarniška garancija. Kiina dolgoletna garancija in zavezanost kakovosti temeljita na zahtevnih vzdržljivostnih testih in visokih proizvodnih standardih za vse svoje modele.

31.5.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Niro EV z dosegom 380 kilometrov

Niro EV z dosegom 380 kilometrov

Družba Kia Motors je na mednarodnem avtomobilskem salonu v južnokorejskem Busanu, ki poteka ravno v teh dneh, razkrila svoj novi model Niro EV. Povsem električni avtomobil, ki ga odlikuje doseg 380 kilometrov*, združuje vozni užitek z atraktivnim dizajnom, zmogljivosti križanca pa s pogonom z ničelnimi emisijami.

10.6.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info