Novice Kia

KIA v 2017 rekordno povečala tržni delež

19.1.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA v 2017 rekordno poveala trni dele

Kia Motors je v Evropi v letu 2017 prodala največ vozil v svoji zgodovini – rast prodaje je bila kar 8,5-odstotna. Novi podatki, ki jih je posredovalo evropsko združenje avtomobilskih proizvajalcev (ACEA), kažejo, da je Kia prodala rekordnih 472.125 novih vozil (435.316 v letu 2016). Kiina rast prodaje je presegla rast evropskega avtomobilskega trga, ki je v letu 2017 znašala 3,3 %.

Z izjemno prodajo do rekordnega 3 % tržnega deleža
Ti podatki pomenijo, da je Kia v lanskem letu dosegla 3-odstotni tržni delež, kar je novi rekordni dosežek te znamke. Kia se v tem trenutku lahko pohvali s pestro modelno paleto – najnovejši prodajni adut pri evropskih kupcih je športna limuzina Stinger, tu pa so tudi ostale tri novosti: kompaktni križanec Stonic, kompaktni 5-vratni Rio in mestni malček Picanto. Svoje so k uspehu znamke prispevali tudi hibridni modeli (Niro in Optima) ter električni Soul EV.

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, je ob tem dejal: “Leto 2017 predstavlja leto sprememb pri Kii v Evropi, saj smo predstavili številne pomembne nove modele. Priljubljenima novincema Riu in Picantu so se pridružili modeli v razredih, kjer do sedaj nismo bili prisotni. Stonic je že postal količinsko pomemben model za Kio, medtem ko je Stinger s svojim videzom in zmogljivostmi navdušil avtomobilsko in širšo javnost.”

“Hibridi in električna vozila postajajo čedalje pomembnejši del naše prodajne palete. Lansko leto smo začeli s prodajo dveh priključnih hibridov in bili priča prodajnemu uspehu hibridnega križanca Nira. Zato je danes eno od desetih prodanih vozil Kia v Evropi hibridno ali električno. To je trend, ki se bo v prihajajočih letih še pospešil, zahvaljujoč našim vozilom na alternativni pogon, ki bodo veliko prispevala k našemu srednjeročnemu cilju v Evropi – prodati pol milijona vozil letno.”

Prodaja hibridnih in eletričnih vozil se je v enem letu skoraj potrojila
Leto 2017 je pomenilo rekordno leto pri prodaji hibridnih in električnih vozil Kia v Evropi. V prvem koledarskem letu prodaje se je hibridni križanec Niro s prodanimi 30.986 primerki že zavihtel na 5. mesto najbolje prodajanih Kinih modelov. Poleg tega je bilo prodanih še 2.888 priključnih hibridov tega modela. Električni Soul EV je s prodanimi 5.718 primerki postavil novi prodajni rekord (+ 28,5 % v primerjavi z letom 2016). Medtem je model Optima dobil še enega družinskega člana in sicer
priključni hibrid Optima Sportswagon, ki je že našel 2.382 novih kupcev.

Kia je pred nekaj dnevi na sejmu zabavne elektronike CES 2018 v Las Vegasu naznanila svojo namero, da do leta 2025 kupcem ponudi 16 električnih vozil, vključno s petimi hibridi, petimi priključnimi hibridi, novim povsem električnim vozilom EV ter novim vozilom na gorivne celice.

Sportage ostaja najbolje prodajani model
Kia Sportage s skupno 131.783 prodanimi primerki še naprej trdno drži položaj najbolje prodajanega Kiinega evropskega modela. Novi Rio, Kiin predstavnik v razredu B, ki je prišel na trg v prvem četrtletju lani, je bil Kiin drugi najbolje prodajan model. Prodaja Ria se je v primerjavi letom prej povečala za 6 odstotkov, z 68.580 na lanskoletnih 72.688 vozil. Kia cee’d, ki ga proizvajajo v Evropi (5-vratna kombilimuzina, karavanski Sportswagon in 3-vratni pro_cee’d) je bil prodan v 72.105
primerkih. Novi Picanto, ki je tako kot Rio prišel v prvem četrtletju 2017, se ponaša s 14,3-odstotno rastjo in rekordnimi 63.145 prodanimi primerki.

Novi modeli v novih razredih
Prihod Stonica in Stingerja v zadnjem četrtletju 2017 je pozitivno vplival na Kiino prodajo. Stinger – najhitrejša serijska Kia – je ob izteku leta našel 1.265 lastnikov. Kia je prav tako prodala 11.747 Stonicov, kar je dobra popotnica za model, ki je šele zakorakal v razred majhnih SUV modelov, ki je ta hip najhitreje rastoči avtomobilski razred v Evropi.

PREDHODNA NOVICA

Vizija mobilnosti  kot jo vidi KIA

Vizija mobilnosti, kot jo vidi KIA

V okviru vizije ‘Brez omejitev za sve’ se Kia usmerja v prihodnost, v kateri so priložnosti za mobilnost in prevoz brezmejne. Da bi razširila obzorja s svojimi mobilnimi storitvami, Kia prav tako predstavlja nabor novih tehnologij, ki so del njene nove strategije ‘ACE’, s katero bodo vozila te znamke bolj avtonomna (A), povezana (C kot connected) ter ekološka in električna (E).

12.1.2018 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA Stinger

KIA Stinger

Kiin prodor med znamke, katere tudi zahtevni evropski kupci vidijo kot vredne nakupa, je postal še toliko bolj kredibilen s prihodom nove Kie stinger. Naj-naj v marsikaterem pogledu. Prvi vozilo Kie s pogonom na zadnji kolesi, najmočnejši, najhitrejši, najnižji … V bistvu KIA s tem avtomobilom pravi »Poglejte, kaj znamo narediti!«.

19.1.2018 · Avtohiša Pan-Jan