Novice Kia

KIA tudi letos z nagrado Red Dot

12.8.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA tudi letos z nagrado Red Dot

Korporacija Kia je s prejetim priznanjem “Zmagovalec” za smernice korporativnega oblikovanja ponovno potrdila svojo konkurenčno prednost. “Kia CI Guideline” je oblikovalski priročnik za dosledno komuniciranje celostne podobe s strankami po svetu v skladu z novo usmeritvijo in strategijo znamke.

Domiselne smernice opisujejo oblikovne elemente znamke, kot so logotip, slogan in pisava. Od ponovnega zagona blagovne znamke lani se Kia hitro premika v prihodnost z namenom, da postane “ponudnik rešitev za trajnostno mobilnost”.

Prejeto priznanje Red Dot za smernice korporativnega oblikovanja odraža prizadevanja Kie, da z oblikovanjem predstavi svoje vrednote in kupcem zagotovi edinstvene izkušnje.

Tri korejske sestrske znamke iz Hyundaijeve avtomobilske skupine ꟷ Kia, Genesis in Hyundai Motor ꟷ so tokrat prejele kar 8 oblikovalskih nagrad Red Dot, med drugim dve najprestižnejši nagradi ‘najboljše od najboljših’ (‘Best of the Best’) in šest nagrad ‘Zmagovalec’ (‘Winner’), ki jih je na letošnjem dogodku Red Dot Award: Brand & Communication Design 2022, gostilo nemško oblikovalsko središte Severnega Porenja in Westfalie.

PREDHODNA NOVICA

Dilema glede izvora designa

Dilema glede izvora designa

V nekaterih nemških medijih se je v teh dneh pojavila novica, ki vzbuja dilemo glede tega, kdo je dejansko zaslužen za oblikovanje Kiinega modela soul, ker so si Nemci že prilastili zasluge glede oblikovanja tega vozila in na koncu ugotovili, da so Južnokorejci v tem primeru skopirali nemško idejo iz leta 2007.

10.8.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

Kiin novi zastavonoa   EV9

Kiin novi zastavonoša - EV9

Kia je razkrila nekaj podrobnosti zaključnih intenzivnih testiranj, ki so jih pri modelu EV9 izpeljali pred svetovno premiero, ki bo v letu 2023.

26.8.2022 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info