Novice Kia

KIA Stinger v finalu izbora Evropski avto leta 2018

8.12.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

KIA Stinger v finalu izbora Evropski avto leta 2018

Novi Kia Stinger se je nedavno znašel na ožjem seznamu kandidatov za prestižno priznanje Evropski avto leta 2018. Stingerja, enega od 7 izbrancev, so evropski mediji uvrstili med najboljše nove modele zadnjih 12 mesecev.
   
Prepričal z zmogljivostmi, prefinjenostjo in vodljivostjo
Kia Stinger združuje obvladljivo moč z izjemno vodljivostjo, kot pritiče pravemu gran turismu, njegov slog pa je bil že večkrat nagrajen. Stingerjeva prodaja se je ponekod po Evropi že začela (pri nas januarja), v avtomobilskih medijih pa so največ hvalnic požele njegove vozne lastnosti, visoka končna obdelava in izjemne grand touring zmogljivosti.

Artur Martins, podpredsednik marketinga in načrtovanja izdelkov pri Kia Motors Europe, pravi: “Stinger ni v ničemer podoben dosedanjim modelom Kia in je pravi Evropejec po svoji odličnosti – oblikovalski in vozni. Zelo lepo je videti skupno delo naših oblikovalcev in inženirjev, ki so ga prepoznali tudi najvplivnejši evropski avtomobilski mediji. Verjamemo, da bo Stinger z vgrajeno Kiino vrhunsko kakovostjo in zanesljivostjo priljubljen med Evropejci.”

Pred Stingerjem finalist tudi cee’d
Kia Stinger je bil oblikovan v Evropi, pod vodstvom Petra Schreyerja, Kiinega vodje oblikovanja in predsednika korporacije Kia Motors, ter Gregoryja Guillauma, vodje oblikovanja pri Kia Motors Europe. Šasijo in pogon so izpopolnjevali na Nürburgringu in cestah po vsem svetu. Stinger je sicer druga Kia, ki je prišla v finalni izbor za Evropski avto leta – leta 2008 se je v njem znašel tudi model cee’d.

Kia Stinger pri nas januarja
Stinger je že naprodaj po Evropi, kupci pa lahko izbirajo med štirikolesnim ali zadnjim pogonom ter med tremi motorji. Vrh ponudbe predstavlja 3,3-litrski twin turbo V6 bencinski motor, ki je najzmogljivejša in najhitrejša Kia do sedaj. Vsi trije motorji prenašajo moč do koles preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika. Stinger tako kot vse ostale Kie strankam zagotavlja 7-letno tovarniško garancijo (do 150.000 km, prva 3 leta brez omejitve prevoženih kilometrov), ki velja za celotno vozilo.

PREDHODNA NOVICA

Hyundai Kia predstavila strategijo nove generacije motorjev

Hyundai-Kia predstavila strategijo nove generacije motorjev

Več kot 1.200 inženirjev in akademikov vodilnih podjetij s področja razvoja motorjev iz celega sveta je sodelovalo na dvodnevnem dogodku, kjer so predstavili prispevke na temo Premikajte meje pogonskih tehnologij: za povečanje vrednosti za stranke (Knock the Limit of Powertrain Technologies: To Enhance Value for Customers).
 

3.11.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info

NASLEDNJA NOVICA

KIA Stinger in KIA Stonic izvrstno na Euro NCAP

KIA Stinger in KIA Stonic izvrstno na Euro NCAP

Nova 5-vratna kombilimuzina Kia Stinger in 5-vratni križanec Kia Stonic sta prejela najvišjo oceno za varnost pri preizkusnih trkih, ki jih izvaja Euro NCAP. Oba modela sta osvojila 5 zvezdic po Euro NCAP – Stinger za vse različice, Stonic pa za tiste, ki so opremljene s Kiinimi opcijskimi aktivnimi varnostnimi tehnologijami.

14.12.2017 · Avtohiša Pan-Jan · Avto.info